Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANAT DUAYENLERİ, SUAT YAZICI’NIN ORGANİZASYONUYLA İSTANBUL’DA BULUŞTU..

Türkiye’nin dört bir yanından

Türkiye’nin dört bir yanından güzel sanatlara gönül vermiş birbirinden değerli isimlerin bir araya gelerek oluşturduğu Sanat Köprüleri Kulübü, kuruluşunun 3. yıldönümünü İstanbul’da çeşitli etkinliklerle kutladı. İstanbul’un önceki dönem Ahi Babası ve Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı’nın ev sahipliğinde buluşan güzel sanatlar kulübü üyesi onlarca sanat insanı keyifli bir gün yaşadı.

Güzel sanatlara gönül vermiş çok sayıda sanat erbabının sanal ortamda kurduğu Sanat Köprüleri Kulübü’nün üyeleri İstanbul’da buluşarak kuruluşunun 3. yıldönümünü kutladı. Buluşmaya ev sahipliği yapan İstanbul’un önceki dönem Ahi Babası ve Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Suat Yazıcı anlamlı bir organizasyona imza attı. Bursa’dan İzmir’e, Bayburt’tan Ankara’ya yurdun dört bir yanından gelerek İstanbul’da buluşan sanat insanları, dolu dolu geçen güne Trabzonpark Eyüboğlu Tesisleri’nde kahvaltı ile başladı. Burada tanışan ve kaynaşan sanat kulübü üyeleri icra ettikleri sanat alanlarına ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirmenin yanı sıra şiirler okudu, sohbetler etti.

Böylesine önemli ve birbirinden değerli sanat insanının bir araya gelmesinin çok büyük bir bağ olduğunu ifade eden organizasyonun ev sahibi Suat Yazıcı, “Böyle bir buluşmaya aracı olmaktan onur duydum. Bu etkinlikte çok emek harcayan güzel sanatlar kulübü Başkanı Ufuk Soydemirgil’e, Başkan Yardımcısı ve Genel Koordinatör Mehtap Araz hanıma, Saliha Malhun hanıma, İstanbul’dan davetlilerimiz Argun Tokatlı beye ve bir gün evvel davet ettiğim ebru sanatı duayeni sayın Hikmet Barutcugil hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Kulübü Başkanı Ufuk Soydemirgil de “Sanat şifâdır, arayan gönüllere..” diyerek başladığı teşekkür konuşmasında, “İstanbul’da gün boyu süren Sanat Köprüleri Ailemizin 3. kuruluş yılı kutlaması etkinliklerimize katılan, bizleri misafir eden, iyi dilekleriyle yanımızda olduklarını gösteren gönüllü kültür ve sanat elçilerimize ve sevgili üyelerimize çok teşekkür ediyorum efendim. İyi ki varsınız, iyi ki hep birlikte bir aradayız” dedi.

Kahvaltı programında daha sonra katılımcı üyeler kendilerini tanıttı ve icraa ettikleri sanat dalına ilişkin bilgiler verdi. Organizasyona emeği geçenlere günün anlam ve önemine dair çiçek ve hediye takdiminin de yapıldığı kahvaltı sonrası katılımcılar hep birlikte MİM Sanat Derneği Atölyesi’ni gezerek sergideki muhteşem eserleri incelediler. Suat Yazıcı’nın geçtiğimiz aylarda Üsküdar Nev Mekan’da açtığı sergisinde yer alan eserlerin derlendiği Ağaçla Bir Ömür adlı kitabını imzalayarak takdim ettiği konuklar buradan da güzel anılarla ayrıldı.

Suat Yazıcı’nın ‘yarım asır’ dediği çalışmalarının yer aldığı Ümraniye’deki atölyesini de ziyaret ederek sohbet eden sanat kulübü üyeleri, tarihe not düşen eserleri büyük hayranlıkla inceledi. Atölyesinde meslek yaşamı boyunca yaptığı çalışmaları anlatan Suat Yazıcı, meslek ahlakı, disiplin ve gönül bağlılığına yönelik konularda kulüp üyeleriyle sohbet etti.

Akşam saatlerinde ise Üsküdar Belediyesi’nin katkılarıyla Valide Sultan Gemisi’ne konuk olan Sanat Köprüsü Kulübü üyeleri muhteşem bir boğaz turu yaptı. İstanbul’un birbirinden harika tarihi yapıları, yalılarını ve kentin muhteşem havasını doya doya yaşayan kulüp üyeleri bu gibi buluşmaları tekrar tekrar gerçekleştirmek ve daha sık biraraya gelebilmek dilekleriyle İstanbul’dan ayrıldılar.

Ülkemizin ender isimlerinden Ebru Sanatçısı Hikmet Barutcugil de bu son derece anlamlı programa emeği geçen başta Suat Yazıcı olmak üzere tüm sanat kulübü üyelerine teşekkür etti.

Reklamı Geç