Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANATTA GELENEK, GELENEKTE SANAT SEMPOZYUMU BAŞLADI..

Ümraniye Belediyesi ve Fatih

Ümraniye Belediyesi ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin ortaklığıyla Crowne Plaza’da düzenlenen Sanatta Gelenek Gelenekte Sanat Sempozyumu; akademisyen, öğrenci ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış programıyla başladı.

umraniye gelenekte sanat 1612-13 Ekim günlerinde gerçekleşecek Sanatta Gelenek Gelenekte Sanat Sempozyumu, Crowne Plaza’da gerçekleşen açılış programıyla, sanatseverlerle buluştu. Açılış programına Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Musa Duman ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğretim üye ve görevlileri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, meclis üyeleri, akademisyenler, sanatçılar, sanatseverler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

umraniye gelenekte sanat 17Açılış programında bir konuşma gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Andı, sempozyumun hazırlık süreci hakkında bilgi verdi. Sanat ve gelenek konusunun ayrıntılandırılarak incelenemeye devam edilmesi gereken bir konu olduğunu söyleyen Andı, “Sempozyumumuzun amacı, geleneği bugüne nasıl taşıyacağımızı bulmak olmalıdır” dedi. Andı, sempozyumun düzenlenme sürecindeki emeklerinden dolayı, Başkan Hasan Can’a, Ümraniye Belediyesi’ne ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi çalışanlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

umraniye gelenekte sanat 15Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, açılıştaki konuşmasında “Sanat ve gelenek gibi önemli konuların ilmî zeminlerde konuşulması önemlidir. Böyle bir sempozyum gerekliydi. Başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

umraniye gelenekte sanat 11Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bernard’ın “Sanat benim bilim biziz” sözüne atıfta bulunarak; sanatın bireyselliğinden bahsetti. Sanatçının içinde bulunduğu toplum, coğrafya, milliyet, gelenek, görenek, kültür vs gibi her şeyden etkilenerek bunları görsel ya da sözel hâle getirdiğini söyleyen Başkan Hasan Can, sanatın millîliğine vurgu yaptı.

umraniye gelenekte sanat 12Bir belediye olarak insanların sadece fizikî ihtiyaçlarını karşılamanın yanında; kültür ve sanatın hayatlarının büyük bir bölümünü teşkil etmesi adına da çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Hasan Can, “Göreve geldiğimiz ilk günden beri, kültür ve sanat adına çalışmalar yapıyoruz. Hocalarımız da bize bu çalışmalar esnasında yardımcı oluyor. Ümraniye Belediyesi olarak birçok sempozyum düzenledik ve bu sempozyumların bildirilerini kalıcı olması adına kitaplaştırdık; Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi, Uluslararası İslam Sanatında Geometrik Desenler Çalıştayı, Bağımsızlıklarının 20. Yılında Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye Sempozyumu, İslam Medeniyetinde Bağdat Sempozyumu, 900. Vefat Yılında Uluslararası Gazzâlî Sempozyumu, Hikâyenin Bugünü Bugünün Hikâyesi, 80 Sonrası Türk Hikâyesi Sempozyumu, “Oruç ve Ötesi: Çok Boyutlu Bir Fenomen Olarak Ramazan” 1. Uluslarası Ramazan Sempozyumu, 6. Uluslararası Ebru Kongresi gibi birçok etkinliğin yanında Ahmed Davutoğlu Sempozyumumuzun bildirilerini de bu yıl kitaplaştıracağız” dedi.

umraniye gelenekte sanat 13Muharrem aynın öneminden de bahseden Başkan Hasan Can, “Bütün bunların tartışılacağı ve kitaplaşacağı sempozyumumuz hayırlı olsun; sempozyuma katkılarından dolayı tüm hocalarımıza ve belediyedeki mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

umraniye gelenekte sanat 10Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Musa Duman, gelenekselliğin öneminden ve insanın yaşayış merhalelerini oluşturan mefhumun gelenek olmasından bahsetti. “Geleneğin olmadığı yerde gayr-i insani davranışlar otaya çıkar.Sanat gelenekliyse insani bir süreçtedir” diyen Duman; beraber yaptıkları tüm çalışmalarda kendilerini destekleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ve sempozyumda emeği geçen herkese teşekkür etti.

umraniye gelenekte sanat 9Plaket takdiminin ardından, Prof. Dr. Uğur Derman başkanlığında gerçekleşen açılış oturumunda kelime ve kavramlar üzerine konuşan Prof. Dr. Turan Koç, Edebiyatçı Yazar Beşir Ayvazoğlu ve Dr. Savaş Barkçin’in sunumlarının ardından açılış programı son buldu. Başkan Hasan Can’ın hocalara plaket takdim etmesinin ardından; sempozyum Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Kandilli Yerleşkesi’nde akademisyen ve sanatçıların sunumlarıyla devam etti.

umraniye gelenekte sanat 18

umraniye gelenekte sanat 14

umraniye gelenekte sanat 7

umraniye gelenekte sanat 6

umraniye gelenekte sanat 5

umraniye gelenekte sanat 3

umraniye gelenekte sanat 2

umraniye gelenekte sanat 1

Reklamı Geç