Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE 3. KİTAP FUARI BAŞLADI

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra, Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Kaymakam Feyzullah Özcan, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Ak Parti İlçe Başkanı Azmi Ekinci, başkan yardımcıları ve çok sayıda seçkin davetlinin katıldığı kitap fuarının açılışına Sancaktepe halkı yoğun ilgi gösterdi. Fuarda, ülkemizin önde gelen yazarları kitap fuarında imza günleri düzenleyecek. 

sancaktkitapfuar6Sancaktepe Mehteran Takımı ve Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evleri folklor ekibinin gösterisinin ardından fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı İsmail Erdem, kitap fuarlarının bilgi paylaşımı için etkin yollardan biri olduğunu belirterek: “Zengin kültür dünyamızı tanıtmak ve gelecek nesillere taşımak için çalışıyoruz. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bilgi evleri kuruyor, kütüphaneler açıyoruz. Çünkü gelecek bilgiyle hazırlanır. Kitap fuarları da bilgi paylaşımı için en etkin yoldur. İşte bu yüzden Sancaktepe’de kitap fuarımızın üçüncüsünü açıyoruz” dedi.

sancaktkitapfuar4Başkan Erdem ayrıca, Cumhurbaşkanımızın 2023’ün Türkiye’sini oluşturmak hedefine bugünkü yavrularımızla ulaşılacağını sözlerine ekleyerek: “Bize düşen görev; yavrularımızı geleceğe fikri ve bedensel olarak en donanımlı şekilde hazırlayabilmek,  geleceğin ruhunu, bugünden hazırlamaktır” dedi. Erdem, İstanbullu kitapseverlerin ve özellikle Sancaktepeliler’in mutlaka kitap fuarını ziyaret etmelerini istedi.

sancaktkitapfuar7Ak Parti Milletvekili İsmet Uçma ise yaptığı konuşmada okumanın insan hayatı üzerindeki öneme dikkat çekti. Uçma yaptığı konuşmada okumanın kutsal bir eylem olduğunu, değer yargısı olan tüm bireylerin okuyarak kendini hayata daha da hazır hale getirmesi gerektiğini belirtti. Uçma ayrıca okumayan toplumun medeniyetin uzağında kalmaya mahkum bir toplum olacağını belirterek; “Hangi millet çok okuyorsa o millet öncüdür, önderdir” şeklinde konuştu.

sancaktkitapfuar5Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise ülkelerin kültürel düzeylerinin mezun olunan okul ve ortalama okunan kitap sayılarına göre ölçüldüğünü belirterek,” Kitaplar, kültürümüzü yükselten merdivenlerdir. Okunan her kitap da aşılan bir basamaktır. Kendimizi geliştirmenin en faydalı yoludur kitap okumak. O yüzden bizler de mümkün olduğu kadar çok kitap okumalıyız” dedi. Açılışın ardından Protokol Kent Meydan’da kurulan stantları tek tek gezerek hem kitap aldılar hem de etkinliğe katılan yayınevlerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

sancaktkitapfuar2Yaklaşık 70 yazarın katılacağı kitap fuarında; Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak 20 Eylül Cumartesi günü 13.00-17.00 saatleri arasında, Dünyanın en zeki insanı olarak nitelendirilen Erdal Demirkıran ise 21-27 Eylül 13.00-17.00 saatleri arasında imza ve söyleşi programlarıyla okurlarıyla bir araya gelecek. “Yağmur”, “Siyah Gözlerine Beni de Götür”, “Rüveyda” adlı şiirlerin yazarı Şair Prof. Dr. Nurullah Genç tüm şiirlerini bir araya getirdiği “Mahrem ve Münzevi” adlı kitabı ile 21 Eylül Pazar 15.00-17.00 saatleri arasında kitap fuarında olacak.

sancaktkitapfuar1“Kayı” kitapları ile Osmanlı tarihine ışık tutan Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil 23 Eylül Salı günü 14.00-16.00 saatleri arasında, yine Abdülhamit’in Kurtlarla Dansı, Cumhuriyet Efsaneleri, Osmanlı’nın Kayıp Atlası gibi birçok esere imza atan Tarihçi Mustafa Armağan 25 Eylül Perşembe 15.00-17.00 saatleri arasında okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzalayacak.

sancaktkitapfuar3Çocuk kitapları yazarı Sevim Ak ise 25 Eylül Perşembe günü 13.00/17.000 saatleri arasında fuarda olacak. Yeni çıkacak kitabı Yaralı’nın imza gününde Şair-Yazar Kahraman Tazeoğlu, 27 Eylül Cumartesi günü 14.00-17.00 saatleri arasında sevenleriyle buluşacak. 28 Eylül Pazar günü ise saat 13.00’de Gazeteci yazar Sevda Türküsev fuarda Türkiye’de Kadının Yeri ve Kadına Yönelik Şiddet konulu söyleşi gerçekleştirecek.

Reklamı Geç