Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE BU RAMAZAN’I DA DOLU DOLU YAŞAYACAK..

Tüm İslam aleminde Ramazan coşkusunun

Tüm İslam aleminde Ramazan coşkusunun yaşandığı şu günlerde, Sancaktepe Belediyesi düzenlediği Ramazan etkinlikleri ile bu aya özel hizmetler yapıyor. Bu yıl da her mahallede iftar sofraları kuruluyor, ramazanın manevi havası ilahiler ve konuşmalarla halka taşınıyor.

sancakramzn6İnsanların birbiriyle kaynaştığı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunun en üst düzeye çıktığı bu ayda, ramazanın manevi havası sosyal hayatta kendini hissettiriyor. Sancaktepe Belediyesi halka sunacağı hizmetlerle ramazan ayının daha huzurlu, güvenli ve mutlu geçmesinde önemli katkılarda bulunacak. Yaz ramazanlarının vazgeçilmezi sokak iftarları da Ramazan boyunca büyük bir kaynaşmaya vesile olacak.

sancakramzn5HER MAHALLEDE İFTARLAR DÜZENLENECEK.. 

Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan iftar programı kapsamında, Ramazan ayı boyunca 19 farklı mahallede kurulacak sokak iftarlarında vatandaş topluca iftar yapacak. Dört çeşit yemek ve çeşitli iftariyeliklerden oluşan menü, iftar sofralarına ulaştırılacak. Ramazan ayı boyunca günde ortalama 2 bin 500 – 3 bin 500 kişi iftarını Sancaktepe Belediyesi tarafından hazırlanan sofralarda açacak.

sancakramzn3ERDEM; ‘RAMAZAN PAYLAŞIM DEMEKTİR’

Ramazanın manevi havasını tüm Sancaktepeliye taşıma amacında olduklarını söyleyen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bireysel ve toplumsal hayatta bu kutlu ayın tüm ilçede hissedileceğini, yerel yönetim olarak kendilerinin ramazanın ruhunu örselemeyecek kültürel etkinliklere imza atacaklarını söyledi. Erdem, ramazanın en önemli ayağının paylaşma ve yardımlaşma olduğunun altını çizerek, ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracaklarını ifade etti.

sancakramzn4Ramazanın yaz aylarında olması Sancaktepe Belediyesi iftar ve sonrasında gerçekleşen etkinlikleri açık havada yapıyor. Böylece, her mahalleli hemen evinin yakınında kurulan iftar sofralarında orucunu açabilme imkânına kavuşuyor.   Aynı apartmanda, aynı sokakta oturup birbirini yeterince göremeyen insanlar aynı sofrada bir araya geliyor, bu sayede bir kaynaşma zemini oluşuyor. Başkan İsmail Erdem, “Ramazan ayında her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programlarımıza hemşerilerimizin yoğun ilgisi bizleri oldukça sevindiriyor’ diye konuşuyor. Başkan İsmail Erdem, “19 mahallemizde gerçekleşecek program tüm haklımız davetlidir” dedi.

sancakramzn2İHTİYAÇ SAHİPLERİ HER ZAMANKİ GİBİ UNUTULMUYOR..

Her yıl ramazan sofralarında Sancaktepelilere destek ve öncü çalışmaları ile beğeni ve takdir toplayan Sancaktepe belediyesi bu yıl ramazanda daha fazla aileye destek olmaya devam edecek. Bölgede bulunan iş adamlarının desteği ile oluşturulacak ramazan kumanyaları oluşturulan paketlerle muhtarlıklarca ve Sosyal İşler Müdürlüğünce tespit edilecek ailelere ulaştırılacak. Temel gıda maddelerinden oluşacak kumanya paketi ramazan süresince kullanılabilecek ambalajlarında hazır olarak dağıtılacak. Bu yıl daha fazla kişiye iftar ve sahur sofralarında destekçi olmaya çalışan Sancaktepe Belediyesi hedefinin 10.000 olduğunu belirtiyor. Geçen yıl yapılan hizmetler işadamlarının desteği ile yürütülmüş ve halk tarafından beğeni kazanmıştı.

 

sancakramzn1AŞEVİ’NDE İFTAR MENÜLERİ HAZIRLANACAK..

Sorumluluk bölgesinde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan ailelere sıcak yemek imkânı sunan Sancaktepe Belediyesi, yardıma muhtaç, hasta, sakat, yaşlı vatandaşların yemeğini kapılarına giderek teslim ediyor. Belediye aşevinde hijyenik koşullarda hazırlanan yemekler 12 ay boyunca sefer taslarına konarak mobil ekipler tarafından ihtiyaç sahiplerine evlerinde servis ediliyor. Aşevinde, gıda mühendislerinin belirlediği zengin ve sağlıklı menüler, hijyen kurallarına uyularak titizlikle hazırlanıyor. Günlük kalori hesabını göz önüne alarak haftanın her günü değişik yemekler pişiren çalışanlar, bunun için özel bir programı hazırlanıyor. Dayanışma esası içinde elden teslim edilen yemeklerin dağıtımında, kimseyi rencide etmemek için gizlilik prensibi de dikkatle uygulanıyor.

Yılın her ayı ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek ulaştırmak için kurulan aşevi ramazan süresince yaptığı işlerin yanına bir yenisini daha ekleyecek. Sancaktepe’de yaşayan halkın zengin fakir ayrımı yapılmaksızın iftar sofralarında bir araya getirmeyi hedefleyen çalışma ile iftar menülerinin hazırlandığı aşevi mutfağında gerçekleştirilecek. Sancaktepe’de bulunan işadamlarının sağlayacağı destekle oluşturulacak iftar menüleri her akşam bir mahallede halkın iftar sofralarına sunulacak.

BAYRAMLIKLAR SEVGİ MAĞAZASI’NDAN..

Sancaktepe`de şehit, gazi, özürlü ve yetim çocuklar başta olmak üzere, 7`den 70`e ihtiyacı olan vatandaşların giyim ihtiyaçlarını karşılamak için açılan “Sevgi Mağazası“ ramazanda yeni hizmetlerini halka sunacak. Bölgedeki hayırsever iş adamlarının destekleriyle açılan 365 gün hizmet veren Sevgi Mağazası kartla mağazaya gelen vatandaşların çorabından takım elbisesine kadar her türlü ihtiyacının karşılıyor. Bu projenin dar gelirli aileler için büyük bir fırsat olarak görülüyor ve mağazada ünlü markaların stantlarının yanı sıra bay, bayan ve çocuk reyonları da bulunuyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Sancaktepe bölgesinde bulunan tüm yetimler tepeden tırnağa Sancaktepe Sevgi Mağazasından giydirilecek. Sosyal işler Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeler ile ayrıca ihtiyaç sahipleri yine Sancaktepe Sevgi mağazasından bayramlıklarını alacak. Halk tarafından ve iş adamaları tarafından beğeni ile karşılan hizmetler ramazan ayında daha fazla Sancaktepeliye hizmet sunmuş olacak.

Reklamı Geç