Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE GÜREŞLERİNDE ALTIN KEMER FATİH ATLI’NIN..

Güreş severler tarafından merakla

Güreş severler tarafından merakla beklenen 23. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, bu yıl da büyük bir organizasyonla gerçekleştirildi. Başpehlivanlık final mücadelesinde Recep Kara’yı mağlup eden Fatih Atlı altın kemerin sahibi oldu.

sancaktepe gures fial 18Haftalardır büyük bir heyecanla beklenen 23. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, halkın yoğun ilgisi ve ülkemizin yetiştirdiği en iyi güreşçilerin katılımıyla gerçekleşti. Sancaktepe Belediyesi tarafından özenle hazırlıkları tamamlanan organizasyon, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan yağlı güreş sporunu, halkla bir kez daha buluşturdu. 4 Haziran Cumartesi  günü saat 10.00’da başlayan ve akşama kadar devam eden etkinlikte,  ilk olarak mehteran bölüğü eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile Abdurrahman Gazi Türbesi ziyaret edildi ve Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

sancaktepe gures fial 11Şölen alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması ile devam eden töreni, yaklaşık 20 bin kişi izledi. Organizasyon, 7’den 70’e her yaştan birçok insanı ağırlayarak, görkemiyle futbol sahalarındaki coşkuyu aratmadı. Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri, yaklaşık 600 pehlivanın kıran kırana mücadelesine sahne oldu. Sancaktepe Yağlı Güreşleri, hem ulusal hem de yerel basın tarafından oldukça ilgi görerek televizyonlardan naklen yayınlandı.

sancaktepe gures fial 6Organizasyona ev sahipliği yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, tarihi ata sporuna ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek: “Ata sporumuz güreşe destek ve ayrı bir önem veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Sancaktepe er meydanında kol bağlayan pehlivanlarımızın atalarına layık olacak bir şekilde ve centilmence mücadele edeceklerinden asla şüphem yok. Tüm koç yiğitlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

sancaktepe gures fial 4Yağlı Güreşlerin bir kültür mirası olarak ele aldığını ve tanıtılması için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Başkan Erdem: “Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri korunması ve yaşatılmasında sorumluluğu olan kişi ve kurumların işbirliğiyle yürütülen çalışmalar, yağlı güreşimizin tanıtılması ve kuşaktan kuşağa aktarımına yönelik çok önemli bir görevi yerine getiriyor” dedi.

sancaktepe gures fial 16Yağlı Güreşlere her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkemizin önde pehlivanları ve başpehlivanları katıldı. Kırkpınar Altın Kemeri sahibi iki güreşçi Fatih Atlı ve Recep Kara’nın karşı karşıya geldiği final mücadelesinde rakibini yenen Fatih Atlı şampiyon oldu. Sancaktepe Yağlı güreşleri’nde dört kez birincilik kürsüsünde yer alan Recep Kara’nın ikinci olduğu güreşlerde kulübümüz adına güreşen Sancaktepe Belediyespor antrenörü Serhat Balcı ve Bayram Ertan ise üçüncü oldular.

sancaktepe gures fial5

sancaktepe gures fial3

sancaktepe gures fial2

sancaktepe gures fial1

sancaktepe gures fial 19

sancaktepe gures fial 17

sancaktepe gures fial 15

sancaktepe gures fial 14

sancaktepe gures fial 12

sancaktepe gures fial 8

sancaktepe gures fial 7

sancaktepe gures fial 10

Reklamı Geç