Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE LALE FESTİVALİ CUMARTESİ BAŞLIYOR..

Bu yıl 3.sü düzenlenen

Bu yıl 3.sü düzenlenen Sancaktepe Lale Festivali, 11 Nisan Cumartesi günü başlıyor.  Festival kapsamında,  Sancaktepe’nin birçok noktasındaki milyonlarca lale açılışı, güzel bir etkinlikle halkın ilgi ve beğenisine sunulacak.

sancakfest3Sancaktepe Lale Festivali, çiçekseverler, fotoğrafçılar, doğaseverler, çocuklar, güzel bir gün geçirmek isteyenler kısaca herkes için son derece keyifli ve güzel bir etkinlik olacak. Safa Tepesi, Ortadağ Tepesi, Samandıra Göleti, Paşaköy, Kent Park başta olmak üzere park ve caddelerdeki baharın getirdiği canlılığın, ortaya çıkan renk şöleninin, ahengin ve eşsiz manzaranın seyrine Sancaktepe’de doyum olmayacak. İşte bu güzellikleri vatandaşlara yaşatmak için Sancaktepe Belediyesi bu yıl da lale festivali düzenliyor.

sancakfest2Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem doğal güzellikleriyle baharın en güzel yaşandığı bölgelerden biri olan Sancaktepe’de yeşilin ve çiçeğin hakkını vermeye çalıştıklarını belirtti. Erdem: “İstanbul, tarih boyunca hep lale çiçeği ile sembolize edilmiştir. Hatta öyle ki, lale çiçeği tarihimizde bir döneme adını vermiştir… Sözlü – yazılı edebiyatımızda olsun, musikimizde, görsel sanatlarımızda olsun hep işlenen lale motifi, güzel İstanbul’umuzun olduğu gibi aynı zamanda baharın da simgesidir. Doğanın tüm renkleriyle şenlenen, neşeli ve coşkulu yeni bir etkinlikte bu yıl da lalelerin seyrini doyasıya yaşayacağız” dedi.

‘Sancaktepe Lalesiyle Buluşuyor’ temasıyla 2012 yılında başlayan Sancaktepe Lale Festivali’nin bu yıl üçüncüsü düzenleniyor. ‘Sancaktepe Lale Festivali’ nin ilk günü 11 Nisan Cumartesi saat 14:00’ te bir etkinlik düzenlenecek. Etkinlikte, Genç Gelecek Korosu İstanbul Şarkılarından Yangın Var, Kâtibim, Bir Dalda İki Kiraz gibi eserleri seslendirecek. Genç Gelecek Fotoğrafçılık Kulübü ‘’Pinhole’’ çalışması kapsamında Sancaktepe hatırası fotoğraf çekimi yapacak. Ayrıca, Animasyon Ekibi, Tahta Bacak, Yüz Boyamacılar, Şişme Animatörler katılımcılara gösterilerini sunacak. Program sonunda ise günün anısına tüm katılımcılara lale dağımı yapılacak.

Reklamı Geç