Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE, UCLG MEWA ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR..

UCLG MEWA Yönetim Kurulu

UCLG MEWA Yönetim Kurulu ve Ortak Konsey Toplantısı Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. İki gün sürecek olan toplantılarda üye belediyeler fikir alışverişinde bulunacak.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCG MEWA) Yönetim Kurulu ve Ortak Konsey Toplantısı, Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kurtköy’de bulunan bir otelde gerçekleştirildi. Programa ev sahibi Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, UCLG MEWA Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Türkiye Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile teşkilat üyesi belediyelerin temsilcileri katıldı.

İki gün boyunca sürecek olan toplantılarda yerel ve küresel konular ele alınacak. Belediyeler fikir alışverişinde bulunarak tecrübelerini paylaşacak. Programda konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Hem bölgesel hem de küresel anlamda etkin bir yol üstlenen teşkilatımızın bu gücünü çalışmalara aktif olarak katılmasından ve oluşturduğumuz sinerjiden aldığına inanıyorum. Bugün buradaki katılım bu inancımı doğrular nitelikte. Bu anlamda tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İki gün boyunca yapılacak toplantı ve forum neticesinde bölgesel ve küresel çapta toplumların karşı karşıya bulundukları sorunlara dair çözüm seçenekleri sunulacak. Yerel politikalar tasarlanacak” dedi.

UCLG MEWA Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin teşkilatın çalışmalarına dikkat çekti. Teşkilatın önemine değinen Başkan Şahin, “Nasıl bir dünya düzeninden geçiyoruz neye şahit oluyoruz diye baktığımız zaman çok üzgünüz çünkü bir tarafta kişi başına 100 bin doları bulan bir tarafta ise günde 1 doların altında parayla yaşamak zorunda kalan en zengin ile en fakir makasının gittikçe açıldığı sosyal adalete soysal barışa sürdürülebilir kalkınmaya ihtiyacımız olduğu dönemden geçiyoruz. Her şeyin para olmadığını her şeyin ekonomi olmadığını insanı merkeze alan bir kalkınma modelini hayata geçiremezsek bugün terörizmi önleyemeyeceğimizi, radikalizmi, İslamafobiyi önleyemeyeceğimizi görüyoruz” dedi.

Sancaktepe Belediyesi ayrıca UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’nda, UCLG “Dünya Yönetim Kurulu Üyeliğine dünya genelindeki 114 , Türkiye’deki 5 üye belediyeden biri olarak  oy birliği ile seçildi.

Reklamı Geç