Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DE BİR GÜNDE 3 TÖRENLE YÜZLERCE KİŞİYE SERTİFİKA VE TAPU..

Bir günde 3 ayrı

Bir günde 3 ayrı törenle yüzlerce vatandaşa mesleki eğitim sertifikası ve tapu dağıtımı yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; “Hayatın her alanında sınır tanımadan gerçekleştirdiğimiz hizmetler siz halkımız içindir” dedi.

sancaktepe tapu 3Aynı günde 3 ayrı tören düzenleyerek yüzlerce vatandaşa mesleki eğitim sertifikası ve tapu dağıtımı yapan Sancaktepe Belediyesi, Necmettin Erbakan Külliyesi’nde önemli bir güne ev sahipliği yaptı. İlk törende Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile devam eden  ‘Uygulamalı Girişimcilik’ eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanan 179 kişi, sertifikalarını Başkan İsmail Erdem ve Kaymakam Adna Çakıroğlu’nun elinden aldılar. İkinci törende ise yine sirintepeevleri.com Sancaktepe Belediyesi Kent Konseyi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Arı Yetiştirciliği kursu sertifikaları verildi. Günün finalinde ise tapu sevinci yaşandı. Sancaktepe Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 204 hak sahibine düzenlenen programla tapuları dağıtıldı.

sancaktepe sertifika 2“Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanan 179 kişinin sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem; ilçedeki girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini söyledi.  Açılan her yeni işletmenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Erdem, “Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına, dolayısıyla yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlıyor. Burada bulunan 86 kardeşimiz, geleceğin sanayicisi, geleceğin iş adamı, geleceğin zanaatkârı olmak için ilk adımlarını atıyor. Bu girişimcilerimizin her birinin yanında 1 işçiye ekmek kapısı açacağını düşünürsek, bugün aslında minimum 180 kişiye istihdam sağlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öncelikle kendileri, ardından ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

sancaktepe sertifika 4Sancaktepe Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinden birinin İstihdamı genişletmek, yeni istihdam alanları oluşturacak çözümler  ve projeler geliştirmek olduğunu belirten Başkan Erdem, “Örneğin halen sürmekte olan bir projemizde, gençlerimize Ücretsiz, Maaş Destekli ve İş Garantili eğitimler veriyoruz, işverenlerimizin istediği nitelikte istihdama uygun elemanlar yetiştiriyoruz. Kariyer Merkezimizde; iş arayan ile işverenleri buluşturuyoruz. Aileler ve gençler için umut kapılarını ardına kadar açık tutmayı başaran Kariyer Merkezimiz, bugüne kadar binlerce gencimizi istediği işe yerleştirdi” şeklinde konuştu.

sancaktepe arı kursuSancaktepe Belediyesi Kent Konseyi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Arı Yetiştirciliği kursu sertifika töreninde konuşan Başkan İsmail Erdem “Bu kurslar neticesinde arıcılığın daha verimli yapılması hedeflenmektedir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından eğitim sonunda sertifika almaya hak kazanan 70 kişiye sertifikaları takdim edildi.

sancaktepe tapu 2Yine Sancaktepe Belediyesi ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 204 hak sahibine düzenlenen programla tapuları dağıtıldı. Tapu dağıtım töreninde vatandaşlara hitap eden Başkan İsmail Erdem; “Bugün 204 komşumuza daha tapularını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sancaktepe’de tapusuz mülk kalmayacak. Sancaktepe’de ikamet eden her komşu kendi tapulu mülklerinde oturmuş olacak. Zaten şuanda bölgemiz imara açık. Sağlıklı bir yapılaşma şartları içerisinde bir şehirleşme süreci yaşıyoruz. Çok az sayıda vatandaşın parseli bizde kaldı. Onları da kısa sürede inşallah çözeceğiz” diye konuştu.

sancaktepe tapu 1Hazine parsellerinde de ciddi çalışmaların yapıldığını belirterek sözlerine devam eden Başkan İsmail Erdem, “kısa bir zaman içerisinde inanıyoruz ki hazine parselleri de sıfırlanmış olacak. Sancaktepe’ de yapılmış en kapsamlı çalışma ile yıllardır çözülemeyen sorunları çözüme kavuşturduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

sancaktepe sertifika 3

Reklamı Geç