Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“SANCAKTEPE’DE PANİK YOK,TEDBİR VAR..”

Tüm dünya’yı etkisi altına

Tüm dünya’yı etkisi altına yeni tip koronavirüs (Covid-19) için ilçe genelinde yaklaşık 30 gündür çalışmalarını aralıksız sürdüren Sancaktepe Belediyesi son 1 hafta içinde vatandaş ve personele yönelik bilgilendirme çalışmaları ile hijyen önlemlerini de arttırdı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü’nün talimatları çerçevesinde virüsün ilçede yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla Belediye  tarafından alınan tedbirler çerçevesinde Bölgedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar, siyasi parti merkezleri, 78 okul,73 camii ve 5 cemevi dezenfekte edilmiş olup 1.200.000 m2 alanın daha dezenfekte çalışmaları planlı bir şekilde devam ediyor. İlçede bulunan Meydanlar, cadde – sokaklar ile vatandaşların yoğun olarak kullanıldığı alanlar ve çöp Konteynırları Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından düzenli olarak dezenfekte edilip yıkanıyor.

Yeni Koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan fahiş fiyat artışlarına karşı başta temizlik ürünü satan firmalar olmak üzere market, eczane, halk pazarı gibi satış noktalarında denetimler artarak devam ediyor. Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlara ve belediye personeline alınacak tedbirler ve yapılması gereken hususlar konusunda bilgilendirme yapıldı ve bilgilendirici Afiş, Kitapçık, Broşür ve el ilanlarının dağıtımı yapılıp, ilçedeki mevcut tüm görsel mecralara konu ile alakalı görseller girildi.

Belediye olarak Nano teknolojisi ile başta okulların dezenfektesi olmak üzere bir aydır koronavirüs tehlikesine karşı çalışmalarını sürdürdüklerini, son bir hafta içinde ise tedbirlerin arttırıldığını belirten Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, “Devletimiz tüm dünyaya örnek olabilecek önlemleri zamanında aldı. Belediye olarak biz de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. Bizler her koşulda vatandaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Önlemlerimizi almaya devam edeceğiz ama bir yandan da  aldığımız tedbirler çerçevesinde hayat devam ettiği için normal yaşantımızı sürdürerek belediye hizmetlerini aksattırmadan devam ettirerek her koşulda Sancaktepe’li komşularmızın yanında ve hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç