Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DE YENİ KÜLTÜR SANAT SEZONU ‘REİSBEY’LE AÇILDI..

Sancaktepe’de 2019-2020 kültür-sanat sezonun

Sancaktepe’de 2019-2020 kültür-sanat sezonun açılışı İBB tarafından gösterimden kaldırılan Necip Fazıl Kısakürek’in eseri olan ‘Reis Bey’ isimli tiyatro oyunu ile yapıldı. Açılışta Barış Pınarı Harekatı’na değinen Başkan Döğücü, “Selam olsun Barış Pınar’ından gürül gürül akan ay yıldızlı sancağa” dedi.

Sancaktepe Belediyesi 2019-2020 yılı kültür-sanat sezonu Necip Fazıl Kısakürek’in Reis Bey adlı tiyatro oyunu ile açıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen açılışa Sancaktepelilerin ilgisi yoğun oldu. Tiyatro oyununa gelen vatandaşlara salonu tam kapasite doldurdu.

Açılışta konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Bu akşam kültür sanat sezonumuzu açıyoruz. Ve bunu Resi Bey tiyatrosu ile açmak istedik. Öyle umut ediyorum ki faydasız, kısır, boş söylemlerin uzağında; sanatın iyileştirici ve kültürün birleştirici gücünün ışığında güzel ve verimli bir sezon geçiririz. Bu nedenle açılış programımıza aldığımız Reis Bey oyununu çok önemsiyorum. Biliyorsunuz, ne yazık ki bu oyun, İBB tarafından repertuardan, tırnak içinde söylüyorum, tasarruf dolayısıyla çıkartıldı.Yazık… 21 yüzyıldayız ve hala ideolojik körlüklerle uğraşıyoruz. Bu uygulamayı gerçekleştirenlere; asıl israfın bu oyunları sahneden kaldırmak; bu fikri, sanatsal ve edebi değeri yüksek eserlerin halktan uzaklaştırmak olduğunu hatırlatmak isterim.Kendi sahnemizde Reis Bey oyununu sahneleyeceğiz. Halkımızın çok yoğun ilgisi var. İnşallah oyunlarımıza devam edeceğiz. Devlet tiyatrolarımız ile konuştuk. Devlet tiyatrolarında oynanan bütün oyunlarımızı biz burada özel tiyatrolarda dahil sahnemizi onların kullanılımına vereceğiz. Hem halkımızın sanatsal etkinliklere daha kolay ulaşabilmesi için hem de bu kültürel etkinliklerin tiyatro gibi bir sanatın ilçemizde var olmasını korunmasını sağlamak için biz bunu önemsiyoruz” dedi.

“Selam olsun Barış Pınarı Harekatı askerlerine”

Barış Pınarı Harekatı hakkında konuşan Başkan Döğücü, “Mülteci botlarında bombalar ve mermiler altında ölen insanlığın haysiyetine ve onuruna sahip çıkan Mehmetçiğe selam olsun. Peygamber ocağının ak sineli neferlerine selam olsun. Selam olsun Barış Pınarı’ndan gürül gürül akan ay yıldızlı sancağa. Sancaktepe’den Türkiye’de ümmetin askerleri için semaya açılan ellerinden selam olsun, dua olsun istiyorum. Allah askerlerimiz muhafaza eylesin. Allah Başkomutanımızı dirayetle güçlendirsin. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç