Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DEKİ AĞRILILAR CHP’Yİ KAHVALTIDA ‘HAYIR’LA AĞIRLADI..

Sancaktepe Ağrılılar Derneği ile

Sancaktepe Ağrılılar Derneği ile Ağrılı bazı ilçe dernekleri ve işadamlarının düzenlediği geniş katılımlı kahvaltı organizasyonunda ağırlanan CHP’nin milletvekilleri ve belediye başkanları ile ilçe yöneticileri, referandum gündemiyle ‘Hayır’ı anlattı.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 18Samandıra Motta Restaurant’taki yoğun katılımlı programa, Sancaktepe Ağrılılar Derneği Başkanı Sadık Belkıs ev sahipliği yaparken; CHP’nin önde gelen isimleri TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milletvekilleri Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş, Onursal Adıgüzel, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Yardımcısı Hüseyin Sipahi, İl Sekreteri Hakkı Sağlam, İl Yöneticileri Gamze Öztürk ve Ali Rıza Yıldırım, İlçe Başkanı Alper Yeğin, Belediye Meclis Üyeleri Ali Duman, Sinan Doğan ve Soner İkitemur, bir çok mahalle muhtarı ve kalabalık bir hemşeri topluluğu katıldı.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 1Pazar buluşmasının açılış konuşmasını yapan Ağrılılar Derneği Başkanı Sadık Belkız, yaklaşmakta olan referandumda ülkemizin geleceği adına akıl ve sağduyu ile hareket ederek karar vereceklerini ifade etti.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 12CHP İlçe Başkanı Alper Yeğin de, yaptığı konuşmada; 16 Nisan’ın parlamenter demokratik sistem için önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. Yurdun dört bir yanındaki akpendik.com yurttaşlar gibi Ağrılı hemşerilerin de Cumhuriyete sahip çıkacağına inandığını kaydeden Yeğin, “Tek adamlığa geçit vermeyelim” çağrısında bulundu. Sancaktepe’nin tüm mahalle ve sokaklarında yaptıkları çalışmalarda halka değiştirilmek istenen 18 maddeyi tek tek anlattıklarını kaydeden Yeğin, “Halkımız bu kez çok daha bilinçli ve çok daha kararlı bir şekilde Cumhuriyete sahip çıkacağını her fırsatta dile getiriyor” dedi.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 10Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da bir konuşma yaparak 16 Nisan referandumunun önemini hatırlattı. “Bu bir kader seçimi, ülkemiz için dönüm noktasıdır” diyen Başkan Hazinedar, “Hepimizin ataları Kurtuluş mücadelesi verirken Canakkale’de ve Dumlupınar’da bu ülke için kanlarını döküp şehit oldu. Şimdi Cumhuriyeti bir kez daha sahip çıkma zamanıdır” diyen Başkan Hazinedar, Ağrılı hemşerilerin sandıkta düşünerek hareket edeceğine inandığını söyledi.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 6CHP’li Milletvekilleri Mahmut Tanal, Oğuz Kaan Salıcı, Barış Yarkadaş ve Onursal Adıgüzel de yaptıkları konuşmalarda; 16 Nisan referandumu ile değiştirilmek istenen 18 maddenin ülkedeki işsizlik ve ekonomi başta olmak üzere ne terör ne de dış politika gibi sorunlara çare olmayacağını ifade ettiler ve yapılmak istenenin tek adam rejimini oluşturulma çabasından başka bir şey olmadığını anlattılar. Ağrılı hemşerilerin ülkenin geleceği adına akıl ve sağduyu ile hareket ederek sandıkta çoluk çocuğunun geleceği için karar vermelerini isteyen CHP’li vekiller, Doğu illeri de başta olmak üzere yurdun dört bir yanını gezip, vatandaşa neden ‘Hayır’ oyu vermeleri gerektiğini anlattıklarını ve iktidar partisine oy vermiş yurttaşların bile bu değişime ‘Hayır’ oyu vereceğini ifade ettiler.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 5Programın son konuşmacısı CHP TBMM Başkanvekili Afif Hamzaçebi’nin de gündeminde 16 Nisan referandumu vardı. Değiştirilmek istenen 18 madde ile güçler ayrılığı ilkesinin ortadan kaldırılacağını ve tüm yetkilerin bir kararname ile tek adamda toplanacağını söyleyen Akif Hamzaçebi, “Bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bile verilmeyen yetkiler ki O dahi bunu istememiştir, şimdi bir kişiye verilmek isteniyor. Millet iradesi tek bir kişinin çıkaracağı kararnameler ile değil, parlamenter sistemin oluşturduğu devlet yönetimi ve güçler ayrılığı ile tecelli etmelidir” şeklinde konuştu.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 4“Bu durum başkanlık ve rejim değişikliğinin de ötesinde bambaşka bir olay. Türkiye’yi diktatörlüğe götürmenin yolunu açacak olan tek adam düzeni yaratmaya ‘Hayır’ diyerek geçit vermeyeceğiz” diyen Hamzaçebi; geçtiğimiz günlerde kendisini arayan bir vatandaşın, “Biz Başbakanımızı ve hükümetimizi çok seviyoruz onun için kendilerinin göreve devam etmesi için bu referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacağız” dediğini söyledi.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 3Cumhuriyeti kuran partinin mensupları olarak Türkiye’nin sürüklenmek istenilen uçuruma gitmesine ‘Hayır’ oyu vererek engel olacaklarını kaydeden Hamzaçebi; “Sandıktan çıkacak olası bir ‘evet’ sonucu 141 yıllık parlamenter sistem yok olacak ve adına başkanlık bile diyemedikleri ‘tek adam’ düzeni ile ülke diktatörlükle tanışacak. Ondan sonrası büyük kırılma ve birlikte yaşama umutları hepten yok olacak. Meclis, yasa yapabilme özelliğini kaybedecek. Gelin bu gidişata hep birlikte dur diyelim ve sokağa inip kapı kapı gezerek insanlarımıza gerçekleri anlatalım” dedi.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 2Program sonunda ise Ağrılı hemşerilerden vekillere, CHP’nin Doğu ve Güneydoğu’daki Kürt seçmenle barışıp kaynaşma yönündeki eleştirilerini de içeren soruları geldi ve bu yöndeki sorulara da CHP’li Barış Yarkadaş ve kendisi Kürt kökenli vekil olan Mahmut Tanal cevap verdiler. Doğu ve Güneydoğu illerini milletvekili arkadaşları ile birlikte sürekli gezip halkın nabzını tutan bir vekil olduğunu anlatan Barış Yarkadaş, “Her zaman baskı ve zulmün karşısında duruyor ve ezilen halkın yanında destekçisi oluyoruz” şeklinde konuştu ve kendisinin gerek mahkemelerde gerekse sokakta yanında durup sahip çıktığı olayları sıraladı.

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 17

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 16

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 13

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 15

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 14

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 11

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 9

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 8

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 7

sancaktepe agrılılar hayır bulusması 3

Reklamı Geç