Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SANCAKTEPE’DEN SURİYE’YE YARDIM ELİ UZANDI..

Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat

Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen yardım kampanyası sonucunda toplanan gıda, giyecek ve barınma ürünlerinden oluşan 3 TIR malzeme Suriyeli ailelere gönderildi.

sancaksuriye6Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen yardım kampanyası sonucu toplanan un, battaniye, çocuk maması, çocuk bezi, kuru gıda, soba ve giyecekten oluşan 3  TIR malzeme Suriye halkına ulaştırılmak üzere törenle yola çıkarıldı. Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Osman Boyraz ve Erol Kaya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Hayrat Vakfı yetkilileri ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Belediyesi olarak Suriye’ye yardım organizasyonlarına 3 yıldır öncülük ettiklerini ve bundan sonra etmeye de devam edeceklerini belirtti.

sancaksuriye4“Suriye’deki iç savaşta bugüne kadar 100 binden fazla insan öldü. Yüz binlerce sakat ve yaralı var. 500 binden fazla yetim var. 4,5 milyon Suriyeli mülteci durumuna düştü. 15 milyon insan da tehlikede, açlıkla, kıtlıkla mücadele ediyor” diyen Başkan Erdem; “İnsanlar, katliam bir yana soğuktan ölüyor. Çocukların, bebeklerin ayaklarında çorap yok. Yardımlarımıza sürekli muhtaçlar. Ve bütün bunlar hemen yanı başımızda, hani tabiri caizse burnumuzun dibinde oluyor, bizim millet olarak, devlet olarak buna sessiz kalmamız, kayıtsız kalmamız mümkün değil” şeklinde konuştu.

sancaksuriye5Yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Başkan Erdem: “Biz de Sancaktepe Belediyesi olarak ilk günden beri duyarlılığımızı ortaya koyduk. Bütün sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya gelerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sancaktepe olarak bu tarihi süreç içerisinde sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret sarf ediyoruz” dedi. Erdem, ‘Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir’ prensibi ve duyarlılığı ile çalışmalarını yürüttüklerini sözlerine ekledi.

sancaksuriye3Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz ise yaptığı konuşmada, “Suriye’deki ihtiyaç sahipleri kardeşlerimize ulaştırılmak üzere, Sancaktepe Belediyesi ve Hayrat Vakfı’nın ortaklaşa organizasyonuyla 3 tır dolusu malzemeyi gönderiyoruz. Burada hem sıkıntılı olan insanlara yardımcı olmak hem bizim değerlerimizin paylaşılması anlamında hem de İslam dünyasının o birlik ve beraberliğine örnek olmak adına böyle bir organizasyon da emeği geçen herkese teşekkür eder, Suriye’de yaşanan insanlık dramının bir an önce sona ermesini dilerim” şeklinde konuştu.

sancaksuriye2Protokol konuşmalarının ardından edilen duadan sonra 3 tır dolusu malzeme ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere yola çıktı.

sancaksuriye1

 

Reklamı Geç