Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ SANCAKTEPE’DE ANILDI…

Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen

Sarıkamış Harekâtı’nda şehit düşen 90 bin asker harekâtın 105. yılında Sancaktepe’de düzenlenen programla saygı ve minnetle anıldı.

Kongre merkezinde gerçekleşen anma programına Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü’nün yanısıra 65.inci hükümet Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu,  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda, Sarıkamış Harekatı`nı anlatan 7 dakikalık belgesel gösterimi yapıldı. Belgeselin ardından, şehitler için Kur’an-ı Kerim Tilaveti verildi. İstiklal Marşı okunarak başlanan anma gecesinde kum sanatçısı Veysel Çelikdemir Sarıkamış’ı anlatan bir gösteri sundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik korosu Türk Halk Müziği’den oluşan konser verdi.

Omuz omuza savaştığımız gibi bugünde omuz omuzayız diye Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Birlikte güçlü bir milletiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Allah kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimizi daim eylesin.  Sarıkamış yüreğimizin 105 yıldır buz tutmuş köşesidir. Her aralık ayında orası biraz daha üşür, biraz daha sızlar. Vatan aşkıyla yanan gençlerin karlara altın harflerle yazmış olduğu savaşın adıdır Sarıkamış. Ecdadımız hayatının baharında ayağında yazlık potinlerle ilerlerdiler. Allahu Ekber dağları yüz yıllar boyunca yaşayacağı matemi ecdadımız 20’li yaşları görmemişti ki. 105 sene önce kendini bekleyen Kevser ırmaklarında kendini bekleyen Peygamber Efendimizin kollarına birer küheylan gibi gittiler” dedi.

Reklamı Geç