Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAVAŞIN ETKİLERİ, SEÇİM İHTİMALİ, KRİZ FIRSATI VE DAHA PEK ÇOK KONU…

Kısa adı TUSGİD olan

Kısa adı TUSGİD olan Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği, savaşın etkileri ve ekonomi gündemli büyük bir buluşma gerçekleştirdi. Panelistlerden Can Baydarol, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Türkiye’ye etkileri üzerine bilgilendirme yaparken, Devrim Akyıl da Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyri üzerine önemli bilgiler verdi. TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, daha büyük buluşmalar ve organizasyonlar planladıklarını ifade etti.

Tunceli Sanayici ve Girişimcileri Derneği TUSGİD, Üsküdar Nakkaştepe Bridge Restaurant’ta ‘Ekonomi ve Gündem’ konulu buluşma kahvaltısı düzenledi. TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş, dernek yöneticisi iş insanları, dernek üyesi Tuncelili yatırımcılar ve Tunceli’ye gönül vermiş dostların katıldığı bilgilendirme programı son derece verimli geçti. Ünlü dağcı, AKUT Onursal Başkanı Ali Nasuh Mahruki de katılımcılar arasındaydı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Türkiye’ye etkileri üzerine Türkiye Avrupa Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Avrupa Birliği Uzmanı Can Baydarol önemli bilgiler verirken, Türkiye ekonomisi ve piyasaların seyri hakkında da Strateji Uzmanı – Ekonomist Devrim Akyıl bilgilendirmelerde bulundu.

Tuncelili girişimci iş insanlarının ekonomi üzerine görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiği program, “Rusya – Ukrayna savaşının Avrupa’ya ve Türkiye’ye etkileri” ile “Türkiye Ekonomisi ve Piyasaların Seyri” başlığı altında iki bölüm halinde gerçekleşti. Can Baydarol yaşanmakta olan savaşın ülkemiz üzerindeki olası etkilerini değerlendirirken Devrim Akyıl da Türk ekonomisinin karşılaşabileceği sorunları paylaştı. Kur savaşları, ticaret savaşları ve derken sıcak savaşın ülkeleri günü kurtarma ve yılı en az hasarla kapatma noktasına getirdiğini kaydeden konuşmacılar, “büyüme ve kazanma beklemeyin, artık tek bir strateji yok değişken stratejiler var” uyarısında bulundular.

Stok malların her an ne olacağı belli olmayan piyasada büyük zararlara da neden olabileceği vurgulanan panelde, siyasi iktidarın seçimlere kadar mevcut ekonomik tabloyu düzeltememesi halinde bu işten zararlı çıkacağı kaydedildi. Türkiye’de seçimin ‘S’sinin bile telaffuz edildiği anda piyasaların olumlu tepki vereceğini ve belirsizliğin ortadan kalkacağını ifade eden konuşmacılar; “Ülke bir anda zıplar. Ancak şu ortamda mevcut siyasi iktidar kaybedeceği bir seçime asla gitmez, geçen her gün de ekonomi daha da zora giriyor. Yerli ve milli hiçbir şeyin kalmadığı ülkeye güven duymayan yatırımcı da gelmek istemiyor. Avrupa uyum yasalarına uymayan bir ülkeye hiçbir yatırımcı gelmez” şeklinde konuştular.

Rusya-Ukrayna savaşında siyasi iktidarın ilk kez akılcı bir dış politika sınavı verdiğini de anlatan konuşmacılar, “ABD, Çin ve Rusya’nın güçler savaşında yeni bir dünya düzenine hızla evrişiyoruz. Bu evrişim çift kutuplu bir evrişim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, müthiş öngörüsüyle yıllar önceden görerek yaptığı anlaşmalar sayesinde bugün Anıtkabir’den adeta dış politikamızı yönetiyor. Montrö’nün in, Kanalistanbul’un aut olduğu bu savaşta Türkiye ilk kez makul ve mantıklı bir dış politika izledi. Bu savaşla birlikte Türkiye bazı avantajlı pozisyonlar da yakalayabilir. Örneğin lojistik üssü ve taşımada geçiş noktası olmak gibi. Bunun için Ermenistan ve İsrail ile ilişkiler yeniden düzene konuluyor” dedi.

TUSGİD olarak emin ve kararlı adımlarla hedeflerine yürüdüklerini ifade eden Dernek Başkanı Cem Haydar Bektaş, TUSGİD olarak böyle bir buluşmaya ev sahipliği yapmış olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bektaş, daha büyük buluşmalar ve organizasyonlar yapmayı planladıklarını kaydetti. Konuşmacılar Can Baydarol ve Devrim Akyıl’a katkılarından dolayı birer teşekkür plaketi takdim eden Bektaş, Almanya’daki seyahatinin uzaması nedeniyle buluşmaya katılamayan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun selamlarını konuklara iletti. Bektaş, tüm katılımcılara etti. Buluşma sonrası Tuncelili hemşeriler büyük aile fotoğrafı çektirildi.

Reklamı Geç