Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEFFAF MUTFAK PROJESİ KAPSAMINDA GÜVENLİ GIDA FESTİVALİ..

Çekmeköy Belediyesi’nin Şeffaf Mutfak

Çekmeköy Belediyesi’nin Şeffaf Mutfak Projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen ‘Güvenli Gıda Festivali’ açılışında konuşan Başkan Ahmet Poyraz, Çekmeköy’e yılda 4 milyon turist garantili projenin müjdesini verdi.

cekmekoy seffaf mutfak festival 1Çekmeköy Belediyesi’nin Şeffaf Mutfak Projesi kapsamında düzenlediği ‘Güvenli Gıda Festivali’ renkli görüntüler eşliğinde başladı. Belediye binası bahçesindeki büyük alanda kurulan festival alanında yemek atölyesinden söyleşilere, çocuk oyunlarından yarışmalara kadar gün boyu çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Şeffaf Mutfak Projesi kapsamında bayrak almaya hak kazanan gıda firmaları da kendilerine ayrılan standlarda birbirinden leziz ve kaliteli ürünlerini sergiliyorlar. Festivalin akşam programında ise Göksel konseri Çekmeköylülerle buluşacak.

cekmekoy seffaf mutfak festival 14‘Güvenli Gıda Festivali’nin açılış programı da yoğun katılımla gerçekleşti. Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve Yardımcıları Şahmettin Yüksel, Ekrem Kaya ve Şenol Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, ÇEKSİAD Başkanı Neşat Zeytin, TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl, Proje Ortağı Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl gibi pek çok konuğun katıldığı açılış programında konuşan projenin mimarlarından Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, “Eğitim ve Kültür Vadisi Çekmeköy, bu proje sayesinde artık güvenli gıda ve yemek mekanlarıyla da ününe ün katacak” dedi.

cekmekoy seffaf mutfak festival 255 firmanın kendilerine başvuruda bulunarak uluslararası standartlar noktasında denetlenmek ve projeye uygun hizmet vermek istediğini ifade eden Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, “Şimdilik 22 firma bu sınavı başarı ile geçti ve önümüzdeki süreçte projemiz devam edecek” dedi. TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl ve Şeffaf Mutfak Projesi’nin belediye ile ortağı Sealed Air Genel Müdürü Gökhan Özdöl de yaptıkları konuşmalarda günümüzde gıda güvenliği ve hijyen koşullarının önemine vurgu yaptılar.

cekmekoy seffaf mutfak festival 5Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da yaptığı konuşmada bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin yerel yönetimlerin birinci derecede sorumluluk alanı olmamasına rağmen kendilerinin bu gibi faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade etti. “Çekmeköy her geçen gün gelişip, güzelleşiyor, hizmet ve yatırımlarla büyüyor” diyen başkan Poyraz; “İlk yerel seçimde sadece 360 oy farkıyla Ak Parti’yi Çekmeköy’de iktidar yapan halkımız bu hizmet ve yatırımları gördükçe ikinci seçimde 16 bin oy farkla yeniden bizi işbaşına getirdi ve bu gidişle önümüzdeki seçim fark 100 bin oya çıkacak inşallah” dedi.

cekmekoy seffaf mutfak festival 10Çekmeköy’ün dışarıdan gelinip konaklanan ve sabahleyin yeniden iş için başka ilçelere gidilen bir yer olmaktan çıkardıklarını kaydeden Başkan Ahmet Poyraz; “Sadece altyapı, üstyapı, çevre düzenlemesi ve kente dair hizmetler değil ilçemizin geleceğini planlayan olağanüstü projeleri de yine halkımızla birlikte gerçekleştiriyoruz. Örneğin gelecekte Çekmeköy’ü turizm ile bütün dünya tanıyacak. Şu an öyle projelerimiz var ki Çekmeköy’e yılda 4 milyon turist garanti gelecek ve bu sayede ilçemiz İstanbul’un en önemli turizm merkezlerinden biri olacak” dedi.

cekmekoy seffaf mutfak festival 6Başkan Poyraz’ın konuşmasından sonra Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız da bir selamlama konuşması yaparak Çekmeköy’ün Şeffaf Mutfak Projesi ile örnek bir çalışmaya imza attığını kaydetti. Festivalin açılışından sonra konuklar hep birlikte standları gezdiler. ÇEKSİAD üyesi Balparmak gibi ünlü marka firmaların da stant açtığı festivalde Can Kebap, Ramazan Bingöl, MU-RA Ekmek Fırını, Görgülü gibi standlar ilgi odağıydı.

cekmekoy seffaf mutfak festival 7

cekmekoy seffaf mutfak festival 3

cekmekoy seffaf mutfak festival 8

cekmekoy seffaf mutfak festival 4

cekmekoy seffaf mutfak festival 9

cekmekoy seffaf mutfak festival 11

Reklamı Geç