Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞEHİT ÜSTEĞMEN ARİF KALAFAT DOĞA PARKI, YENİLENEN YÜZÜYLE HİZMETTE..

Çekmeköy’de Yenileme çalışmaları tamamlanan

Çekmeköy’de Yenileme çalışmaları tamamlanan Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı, 1 Temmuz itibarı ile kapılarını açtı. İlçenin en büyük parklarından biri olan Doğa Parkı, yeni hali ile ziyaretçilerinden tam not aldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da yardımcıları ve ekibiyle parkta vatandaşlarla biraraya geldi.

Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında kullanıma kapatılan parkta birçok çalışma yapıldı. Çalışmalar kapsamında yağmur suyu kanalları ve  yürüyüş yolları yenilendi, güvenlik kameraları, anons için ses sistemi ve ücretsiz internet ağı alt yapısı kuruldu. Alt yapı çalışmalarının ardından peyzaj düzenlemelerine geçen ekipler, onlarca ağaç ve binlerce çiçek fidanı ile parkın yeşiline yeşil kattı.

Çam ağaçlarının hakim olduğu paka ıhlamur, leylandi, salkım söğüt, erguvan ağaçları ile çeşitlilik getirilirken, yürüyüş yollarının etrafı yeşil bitki örtüsü ile donatıldı. Çocuk parkları, piknik masaları, banklarda bakım ve onarım çalışmaları yapan ekipler, son olarak pandemi ve haşere ilaçlamaları ile parkı kullanıma hazır hale getirdi.

Doğa Parka yeni parkur

Özel olarak tasarlanan Şifa Parkuru 200 metre uzunluğunda. Parkurun yer aldığı alana şifalı olarak bilinen 30 tür bitkiden 5 bin adet bitki dikim yapıldı. Parkur girişinde yer alan turnikeden alana girecek vatandaşlar;  ağaç kabukları, kum, çakıl, saf ve doğal taşların yer aldığı parkurda çıplak ayakla yürüyecek. Yürüyüş alanı ve içerisinde bulundurduğu bitkiler sayesinde doğal terapi alanı özelliği taşıyacak parkuru tüm vatandaşlar ücretsiz şekilde kullanabilecek.

Park’ın yeniden kullanıma açıldığı ilk günde belediye başkan yardımcıları ile parkta incelemelerde bulunan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “İlçemizin en büyük parklarından olan Doğa Park’ımızı yenileyip vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.Parkımızı daha konforlu ve çağın gerekliliğine uyun şekilde dizayn ettik. Vatandaşlarımızdan ricamız keyifli vakit geçirecekleri bu parkta sosyal mesafeye dikkat edip maskelerini takmalarıdır” dedi.

Reklamı Geç