Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞENOL ÇETİN; “SÖZ OLA KESE SAVAŞI, SÖZ OLA KESTİRE BAŞI”

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, Çekmeköy Belediye personeline,  Etkili Konuşma ve Hitabet Teknikleri eğitimi verdi.

senolctnegtm2Çekmeköy Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği personel eğitimleri kapsamında,  Etkili Konuşma ve Hitabet Teknikleri eğitimi verildi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi mezunu ve uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yapan Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, mesai arkadaşlarına, konuşmanın etkisi ve önemini anlattı.

senolctnegtm3Tarihteki büyük hatiplerden örnekler vererek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Çetin, “Bizim tarihimizde de çok değerli hatipler vardı. Hz. Ali ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy bunlardan sadece iki tanesi. Atatürk, savaş alanında morali bozulan askerlerin yanına Mehmet Akif Ersoy’u göndererek yeniden güç ve inanç kazandırdıklarını söyleyerek, konuşmanın insan üzerinde ne kadar etkili olduğunu ifade etmiştir,” dedi.

senolctnegtm1Başkan Yardımcısı Çetin konuşmasına şöyle devam etti: “Kelimeler silah gibidir. Ağızdan bir kez çıktığında bir daha geri dönüşü olmaz. Dil yarası da en zor iyileşen yaralardan bir tanesidir. Bu yüzden güzel ve etkili konuşmanın temeli sevgi ve hoş görü ile konuşmaya dayanır. İyi bir konuşmacı duygu ve düşüncelerini karşısındakine en iyi yansıtabilendir. Kelimelerin içindeki ruh ve mananın karşı tarafa aktarılması gerekmektedir.  Güzel ve etkili konuşmanın yanı sıra toplumlar karşısında konuşabilmek ayrı bir yetenek ve çok çalışmayı gerektirir. Kitleleri peşinden sürükleyebilen iyi hatipler, kimi zaman ülkeleri kurtarmış kimi zamanda Hitler gibi kıtaları felaketlere sürüklemiştir. Her zaman ‘Söz ola kese savaşı, söz ola kestire başı’ cümlesini hatırlamakta fayda var.”

Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, iletişimin ve hitabetin bir bütün olduğunu belirterek, “Etkili iletişimde konuşma, beden dilini doğru kullanma, dinleyici ile irtibat kurabilme, kıyafet seçimi, konuşmanın bilgiye dayandırılması gibi birçok detayın birleşiminden meydana geldiğini belirtti.”

 

 

Reklamı Geç