Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK ÜMRANİYE’DEN İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi’nde

Ümraniye Sosyal Güvenlik Merkezi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Kapsamında Anadolu Yakası İtfaiye Müdürlüğü Eğitim biriminde görev yapan Emre Günay tarafından ekiplerde görev alan personellere acil durum planlarının hazırlanması, önleme, koruma, tahliye, yangınla mücadele, ilk yardım ve benzeri konularda yapılması gereken çalışmalar ile bu durumların güvenli olarak yönetilmesi ve bu konularda görevlendirilecek çalışanların belirlenmesi, yaşanabilecek yaralanma, can kaybı ve maddi zararı en aza indirmek, işyerinin acil durumlara karşı müdahale imkân ve kabiliyetlerini arttırmak ve olası acil durumlarda çalışanların tahliyesi ile güvenli bir yere gidebilmelerini sağlamak amacıyla üç gün süre ile toplam 20 saat teori ile teori konularında tatbikat eğitimi verildi.

sgmegtm1Günay; ‘Bilinçsizlik kaos ve riski arttıran en önemli ektendir’

Eğitim görevlisi Emre Günay; “Maalesef toplumumuzda yangın anında yapılması gerekenlerden çok yapılmaması gerekenler yapıldığından yangına ilk müdahaleden yangın yerinin tahliyesine kadar geçen süreçte yapılan hatalar yangının daha büyümesine veya ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanmaktadır. Bu nedenle toplumun bilinçlendirilmesi ortaya çıkabilecek bu tür sorunların önlenmesinde etken olacaktır. Çok basit bilgiler kimi zaman hayat kurtaracaktır”  dedi.

sgmegtm33 günlük eğitimde hayati bilgiler verildi

Yapılan eğitim kapsamda; personele 1. gün yangın güvenlik önlemlerinin alınmasının önemi, bina yapıları ve bu yapılarda yangın riskini azaltabilecek ve yangında güvenliği arttırabilecek önlemler, 2. gün yangın söndürme cihazları çeşitleri ve kullanım alanları, yangın güvenliği ve organizasyonu ile yangında doğru hareket tarzları, tahliye,  3. gün uygulamalı yangın söndürme eğitimleri verildi. Ayrıca  eğitime katılan 43  personele Anadolu Yakası İtfaiye Müdürlüğü tarafından katılım belgesi verildi.

sgmegtm2Coşkun Bilgin’den Emre Günay’a teşekkür

Eğitim programının sonunda Ümraniye SGM Müdürü Coşkun Bilgin; toplumun her kesiminin yangın anında yapması gereken doğru davranışları bilmesi açısından, hele hele insanların toplu olarak bulunduğu kamu kurumlarındaki personele verilen bu tür eğitimlerin,  olması dilenmeyen ancak riskin her zaman olduğu gerçeği ile yaşanabilecek bu tür risklere karşı insanların bilinçlendirilmesine İtfaiye Müdürlüğü olarak kayıtsız kalmayıp, davetlerine icabet ettikleri için teşekkür ederek Emre Günay’a bir teşekkür mektubu verdi.

 

Reklamı Geç