Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞİİR İSTANBULENSİS’LE ŞEHRE DÖNÜŞÜYOR..

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu

Sultanbeyli Belediyesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin basın toplantısı yapıldı. 10 ülkeden şairlerin katılacağı festivalin temasını bu sene mazlum coğrafya oluşturdu.

sultanensiss4İstanbulensis Şiir Festivali başlıyor. 5-7 Mart tarihleri arasında şiirseverlerle buluşacak olan festivalin basın toplantısı yapıldı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan festival düzenleme kurulu başkanı Özcan Ünlü “Bu sene üçüncüsünü düzenlediğimiz festivalimizde mazlum coğrafyayı işliyoruz. Festivalimize çeşitli ülkelerden katılımlar var. Ülkemizden de şairlerin katılımıyla 5-7 Mart arasında festivalimizi yapacağız. Ben festivale destek veren Sultanbeyli Belediyemize ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

sultanensiss2Ünlü’nün ardından konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Üçüncüsünü düzenlediğimiz festivalimizi sizinle buluşturuyoruz. Dördüncü yıl üçüncü festival. Geçtiğimiz yıl festivalimizi yapmadık, seçime denk geldi. Şiiri siyasete kurban etmek istemedik” dedi.  ​Festivalin yoğun çalışmaların ürünü olduğunu ifade eden Başkan Keskin, “Şiiri anavatanıyla tekrar buluşturuyoruz. Şiir bizim medeniyetimizin ve medeniyetimize beşiklik eden İstanbul’un bir parçasıdır. Hızla gelişen ve büyüyen ilçemiz yeni yüzüyle İstanbul’un kültür değerlerine her zaman katkı sunmuş ve bu katkıyı Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’yle taçlandırmıştır.

sultanensiss3Millet olarak tüm duyguları şiirleştirerek anlattığımızı belirten Başkan Keskin, “Şiir kültürümüzün ayrılmaz bir parçasıdır. Sevincimizi, hüznümüzü hep şiirle anlatırız” dedi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalin mazlum coğrafyayı tema olarak seçtiğini kaydeden Başkan Keskin, “Dünyanın neresinde olursak olalım yaşanan acılar hepimizin ruhunda derin izler bırakıyor. Millet olarak tarihin her döneminde ezilenlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi olmuşuz. Bu tarihi sorumluluk ve anlayışla hazırladığımız festivalimizle, Suriye, Filistin ve Mısır başta olmak üzere derin acıların yaşandığı ülkelerdeki kara bulutları dağıtmayı amaçlıyoruz. Temennimiz odur ki köklü medeniyetimizle mazlum coğrafyanın kültürünün harmanlanacağı bu festival birçok açıdan tüm insanlığın ruhuna pozitif duygular serpecek” dedi. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin 5 Mart akşamı saat 18.00’de Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde galası yapılacak. Galaya türk halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz katılacak.

sultanensiss5

Reklamı Geç