Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞİLE YÖNDER KOLEJİ GAZETECİLER GÜNÜ’NÜ UNUTMADI..

Geçtiğimiz hafta kutlanan 10

Geçtiğimiz hafta kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü vesilesiyle bölgede görev yapan yerel gazetecileri sabah kahvaltısına davet eden Şile Yönder Koleji Genel Müdürü Esin Tonbul ve okul yetkilileri, doğal ürünlerle hazırlanmış kahvaltı sofrasında gazetecilerle bir araya geldiler. Gazetecilerin işlerinin kolay olmadığını ifade eden Esin Tonbul, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle toplumun sesi, gözü ve kulağı olan gazetecilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve gazetecilerin gününü kutladı.

Kahvaltılı toplantı sonrasında Şile Yönder Koleji Genel Müdürü Esin Tonbul gazetecilere okulu gezdirerek okul hakkında ve çalışmaları hakkında aşağıdaki bilgileri verdi.

Şile Yönder Okullarının Benzersiz Eğitim Anlayışı

Sile Yönder Okulları, Türkiye’de PYP ve Orman Okulu Modelini uygulayan tek okul olma özelliğiyle, 2500 metrekare açık, 1900 metre kare kapalı alanıyla modern bir eğitim için gerekli tüm fiziki alt yapıyı bünyesinde barındırıyor. Modern teknoloji donanımlı 44-53 metrekarelik derslikleri, görsel/plastik sanatlar atölyesi, müzik atölyesi, spor alanları, okumaya ilgiyi arttırmaya yönelik düzenlenmiş kütüphane, konferans salonu, tam donanımlı mutfak ve yemek salonu, tam gün hizmet veren sağlık birimi ile Şile’de sosyal ve kültürel katma değer sağlıyor.

PYP ve Orman Okulu Eğitim Modeli Nedir?

PYP eğitim modeli öğrencilerin sınıf içinde ve dışında keşfedici yönde gelişmelerine odaklanan bir programdır. PYP, bilginin tek başına yeterli olmadığını belirtmekte, beceri ve tutumların da geliştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır.Bu sayede öğrencilerin öğrenme sürecinde çok yönlü bir program ele alınmaktadır.

Çok Yönlü Öğrenme Sistemi: Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme

Öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine fırsat veren bu sistem sayesinde öğrenme kalıcı hale gelmektedir. Öğrencilerimiz öğrenme faaliyetlerini duvarlarla çevrili alanlarda sürdürmezler. Derslerimizin büyük çoğunluğu doğal ortamda ve öğrencilerin merkezde olduğu şekilde sürdürülmektedir. Bu kapsamda dersler sadece sınıfta değil sınıf dışı etkinliklerle ve haftada bir gün Orman Okuluna giderek akademik derslerinin yanında resim, müzik, outdoor, ekoloji gibi dersleri işleyerek farklı beceriler elde etmektedirler. Bu sayede öğrencilerin kişilik gelişimlerine çok olumlu katkılar sağlanmaktadır. Doğa ile barışık, özgüveni yüksek, kendini yönetme becerileri gelişmiş bireyler yetiştirilmektedir.

Şile Yönder’de Yabancı Dil Eğitimi

Okulumuzda ikinci dil olarak İngilizce, 4. Sınıftan itibaren de İspanyolca eğitimi verilmektedir. İngilizce eğitimi öğrencilerin konuşarak dil becerilerini geliştirmeye yönelik olarak planlanmıştır. Anaokulu hazırlık sınıfımızda yarım gün Türkçe, yarım gün İngilizce eğitim verilmektedir. İspanyolca eğitiminde ise amaç İspanyolca’nın temel bilgilerini öğrenciye vererek lise seviyesine geldiği zaman alacağı eğitime destek olacak şekilde planlanmaktadır.

Reklamı Geç