Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SİVAS TANITIM GÜNLERİ 2015 MALTEPE SAHİLDE BAŞLADI…

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığını yaptığı Sivas Platformu’nun Sivas Konfederasyonuyla birlikte gerçekleştirdiği Sivas Günleri, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın da katılımıyla Maltepe’de başladı. Pazar gününe kadar sürecek etkinlikte Sivas’ın birbirinden kültürel zenginlikleri sergilenecek.

sivasmalt5Her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilen ve bu yıl 6’ıncısı düzenlenen İstanbul Sivas Günleri 2015’in açılış töreni Maltepe sahil alanında gerçekleştirildi. Sivas’ın tüm ilçelerinin stant tanıtımının gerçekleştirildiği organizasyona, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra; Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami AydınBilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Aynı zamanda Sivas Platformu Başkanı da olan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gibi pek çok önemli isim katıldı.

sivasmalt9Açılış günü Sivas’ın kültürel zenginlikleri sergilendi ve binlerce davetli, yöreye has örf ve adetleri izleme fırsatı yakaladı. Sivas Platformu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem platformun İstanbul’daki ve Sivas’taki tüm hemşerileri kucaklayıcı bir yapının olduğunu dikkati çektiği konuşmasında Türkiye’nin farklı kültür, sosyal yaşam ve siyasi görüşlere sahip bireylerinin bir araya gelerek oluşturulan Sivas Platformu’nun, beraberliğe önem veren bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

sivasmalt13Açılış konuşmasını yapan Erdem, “Sivas tanıtım günlerinin 6’ıncısını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Feshane’de bu güzellikleri yaşadık, bu yıl Maltepe Meydanı’ndayız. Aslında bu kültürel bir program, Sivas’ı İstanbul’a taşımış oluyoruz. Tüm kültürel çevresi ile beraber, Sivas tarihi, kültür mirası yüksek olan bir şehrimiz. Selçuklu’nun başkenti olmakla beraber, Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı topraklar. Sivas’ın kültürel mirası içinde, Sivas Ulu Cami’den, medreselerimize, 4 Eylül Kongre Binası’ndan, Vilayet Binası’na kadar çok farklı tarihi eserler var” şeklinde konuştu.

sivasmalt8Hedeflerinin aynı zamanda Sivas’ın turizmine katkıda bulunmak olduğunu belirten Başkan Erdem, “Tüm farklılıkları burada başta Sivaslı komşularımız ve İstanbullular ile buluşmaya gayret ediyoruz. Sivas’ı tanıtarak Sivas’ın kültürünü İstanbul’daki gençler ile buluşturarak, Sivas’ın turizmine katkıda bulunmak istiyoruz. Çünkü İstanbul’da doğup büyüyen Sivaslılar arasında hala memleketini görememiş olanlar var. Burada bir memleket özlemi de oluşturuluyor” diye konuştu.

sivasmalt6“İstanbul’da Sivas kültürü konuşulacak” diyen Başkan Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Sivaslıları ve Sivaslı dostlarını Maltepe sahiline bekliyoruz. Burada sosyal bir buluşma sağlanırken, belki yıllarca komşular, akrabalar birbirini göremeyen Tuzla’dan Silivri’ye kadar tüm İstanbul bu kopukluğu burada gidermiş olacak.”

sivasmalt7TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ise, yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2023 hedeflerine dikkat çekti. Organizasyonun kültürel açıdan önemine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Bizi diğerlerinden farklı kılan, bizi diğerlerinden ayırt eden üstün kılmayan ancak zengin kılan şey bizim kültürümüzdür. İşte o kültürü yaşatabilmek için mutlaka kültürün arzı olması lazım ama arz da talebe bağlıdır. Çünkü marifet iltifata tabidir derler, dolayısı ile sunulan şeyin talep edilmesi lazım. Görüyorum ki bugün Sivas’ın bütün renkleri arz edilmiş durumda. Ama aynı arz Sivaslı hemşerilerim tarafından da talep edilmiş durumda” şeklinde konuştu.

sivasmalt3Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması bakımından şehir merkezlerindeki nüfus oranlarına dikkat çeken Yılmaz, “Sivas’ta kırsal kesimde yaşayan nüfus yüzde 22’dir. Amerika’da bu nüfus kaçtır? Yüzde 3’tür, 5’tir. Dolayısı ile bizim köylerde, şehir merkezlerimizin nüfusu boşalmadı. Sivas’ın merkez nüfusu eskiye nazaran arttı. Ama boşalan yerler var. Neresi bu? Köylerimiz boşaldı. Peki köylerdeki nüfusu tutabilmek mümkün mü? Zor. Neden zor? Amerika’da köy nüfusu yüzde 2 ya da 3 iken, Avrupa’da köy nüfusu yüzde 2 ya da 3 iken, siz yüzde 22 köy nüfusunu eğer köyde tutarsanız gelişmenizi tamamlayamazsınız. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olamazsınız. Dolayısıyla bu köyden kente akış, sadece Türkiye’ye özgü bir konu değildir” diye konuştu.

sivasmalt2Yılmaz, konuşmasının sonunda açılış törenine katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Sivas’ın tüm ürünlerinin tanıtıldığı Geleneksel Sivas Günleri, 8 Kasım akşamına kadar Maltepe sahilindeki etkinlik alanında ziyaretçilerini bekliyor. 6-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 6. Sivas Günleri’nde başta Sivas Merkez Kültürel Etkinlikleri olmak üzere, Sivas’ın 16 ilçesi ayrı ayrı kültürel etkinliklerini sergileyecek… Birbirinden zengin kültürel etkinlikler ve yöresel lezzetler tüm İstanbulluların beğenisine sunulacak.

sivasmalt10

sivasmalt11

sivasmalt4

sivasmalt1

sivasmalt12

Reklamı Geç