Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SOĞUK KIŞ GÜNLERİNE ÖZEL DAYANIKLI BARINMA EVLERİ..

Görev yaptığı Çekmeköy Sultançiftliği

Görev yaptığı Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi’nde sürekli güzel işlerle anılan ve yaptığı örnek çalışmalarla ses getiren Muhtar Engin Çelik, farkındalık yaratan bir uygulamaya daha imza attı. Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde mahallesinin çeşitli yerlerine sokak hayvanları için üretilmiş özel lüks barınma evleri konuşlandıran Muhtar Engin Çelik, bu alanda yapılan klasik çalışmanın çok dışında bir hizmet gerçekleştirdi.

Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik’in sokak hayvanları için konuşlandırdığı barınma evleri, bugüne kadar yapılan bu türdeki çalışmalardan çok farklı. Yine bazı hayırseverlerin katkısıyla barınma evlerini mahalledeki minik dostlara kazandıran Muhtar Çelik’in bu evleri, her türlü hava şartlarına dayanıklı, korunaklı ve bir o kadar sevimli adeta birer lüks mini konut gibi. Hakiki çam ağacından üretilmiş olan hayvan barınma evleri, konuşlandırıldıkları bölgede mahalleli çocukların da ilgisiyle karşılanıyor ve bu evler sayesinde çocukların sokak hayvanlarına karşı ilgisi de bambaşka bir hal alıyor. Minik dostlara özel lüks mini konutların çevresinde oyun oynayan çocuklar sokak hayvanları ile de yakın bağlar kurarak onların beslenmesine yardımcı oluyorlar.

Son derece güzel düşünülmüş olan hayvan barınma evlerini mahalledeki farklı noktalara Kirazlıdere Mahallesi Muhtarı Orkun Karakaya ve Taşdelen Mahallesi Muhtarı Serdar Karaman ile birlikte yerleştiren Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, daha ilk günden projenin büyük ilgi gördüğünü, gerek bölgeden gerek bölge dışından çok sayıda vatandaşın projeye katılmak ve destek sunmak için aradığını ifade etti. Başka ilçelere ve başka mahallelere de örnek olacağını düşündükleri projenin sonuçta sokak hayvanları için önemli olduğunu kaydeden Muhtar Çelik, “Önümüz kış ve malum pandemi süreci. İnsanlarımız şehir merkezi dışına ve sokaklara daha az çıkacak belki ve sokak hayvanları soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi verecek. Bu şekilde korunaklı ve dayanıklı barınma evlerinin sayısı çoğaldıkça sokak hayvanlarımız da rahat yaşam alanları bulacak ve bu alanlar çocuklarımızın onlarla olan bağlarını güçlendirecektir” diyor.

  

Reklamı Geç