Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SÖMESTR TATİLİNDE NELER YAPILMALI?..

Karneler alındı ve sömestr

Karneler alındı ve sömestr tatili başladı. Tatil süresince ebeveynler çocuklarıyla beraber çeşitli aktiveler yaparak aile içi bağı geliştirip güçlendirebilir. Aktivite seçiminde de ailelere önemli pay düşüyor. Emsey Hospital’dan Uzman Klinik Psikolog Didem Altay karne notları, ailelerin davranışları ve yapılabilecek etkinlikler ile ilgili görüşlerini paylaşıyor.

sömestr tatili 2Sömestr tatilini verimli geçirmek isteyen ebeveynler çocukları için hem eğlendirici hem de yeni keşiflerde bulunabilecekleri çeşitli açık ve kapalı mekanlarda yapılabilecek aktiviteler tercih edebilirler. Bu dönemde birlikte geçirilen zaman ve seçilen aktiviteler, ebeveyn-çocuk arasındaki bağı yeniden yapılandırmak ve iletişimlerini güçlendirmek için harika bir fırsat mersinzen.com olabilir. Aileler kendi imkânlarına göre farklı etkinlikler tercih edebilirler. Çalışan ve evde kalmayı tercih eden aileler birlikte yemek yapmak, kitap okumak, hikaye anlatmak, ailece oynayabilecekleri kutu oyunları ve yaratıcı oyunları tercih ederek çocuklarının bilişsel ve duygusal gelişimlerini destekleyebilirler.

sömestr tatili 3Tiyatroya, sinemaya gitmek veya müzeleri ziyaret etmek de çocuklar ve aileleri için keyifli, sosyal yönden doyurucu aktiviteler olarak seçilebilir. Benzer olarak; kış atölyeleri, çocuk eğitim programları ve ebeveyn-çocuk atölyeleri de çocukların ilgi alanlarına göre gidilebilecek ve çocukların keşifler yapabilecekleri, yeni beceriler kazanabilecekleri yaratıcı bir deneyim ortamı sağlayabilir.

sömestr tatili 4Ebeveynler bu iki haftalık süreci çocuklarına dair beklentilerini yeniden gözden geçirip, değerlendirmelerde bulunarak bir sonraki dönem için hazırlık yapabilirler. Karnede bekledikleri notla karşılaşmayan ebeveynlerin çocuklarına kızmaları ve onları cezalandırmaları bir çözüm sunmaktan çok, çocukla olan iletişimlerinin ve bağlarının bozulmasına, hasar görmesine sebep olabilir. Bunun yerine çocuklarının performansında yaşanan zorlukları ve bu zorluklarla baş etmek için kullanılan yöntem ve çözüm yollarının ne derece etkili olduğu veya fayda sağlayıp sağlamadığı konusunda yeniden düşünebilirler. Çocuklarının güçlü ve zayıf yönlerini saptayarak onları daha iyi tanımaya çalışmak ve yetkinlik alanlarına göre ulaşılabilir ve gerçekçi hedefler belirlemek daha sağlıklı olacaktır.

sömestr tatili 1

Reklamı Geç