Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘SOSYAL MEDYA VE DİL’ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SANCAKTEPE’DE VERİLDİ..

Sancaktepe Belediyesi, Milli Eğitim

Sancaktepe Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Dil Kurumu katkıları ile düzenlenen “Dilimiz Kimliğimizdir” Konferansı ve “Sosyal Medya ve Dil” konulu liseliler arası deneme yarışması ödül töreni Yenidoğan Kadir Topbaş  Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

sancaktepe dil 2Programa; Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanısıra AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ekrem Erdem, Mehmet Ali Pulcu, İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Türk Dil Kurumu Başkanı Mustafa Kaçalin, MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Eğitim Birsen 3 No’lu Şube Başkanı Erol Ermiş ve çok sayıda davetli katıldı.

sancaktepe dil 4AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, yaptığı konuşmada “Biz kılığımıza, kıyafetimize, makyajımıza harcadığımız parayı maalesef dilimize harcamıyoruz diyerek “İnsanlar ne kadar diline hakimse kendini ifade etmekte ne kadar becerikli ve yetenekli ise o kadar toplumda itibar görür. Biz kılığımıza, kıyafetimize, makyajımıza harcadığımız parayı maalesef dilimize harcamıyoruz. Bakınız dilimiz aynamız, özellikle bugün sosyal medyada kişileri aşan bir milletin aynası durumunda. Sosyal medyadaki görünüm bir bakıma Türk toplumunun aynası durumunda. Hiçbir şey dil kadar mühim değil. Hem millet olarak var olmanın olmazsa olması, kültür deyince, kültürü hem oluşturan hem taşıyan en önemli değer Allah’ın insanlara lütfettiği en önemli değer dil olması nedeniyle biz her şeyden önce dilimize değer vermek durumundayız” dedi.

sancaktepe dil 3Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bizlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendi öz lisanımızın, öz Türkçe’mizin gündeme taşınması yontulmaması, törpülenmemesi adına yıllarca ihmal edilen bir konuda dil edebiyat derneğimiz devreye girerek var olan eksiklikleri kapatmış oldular. Ben başta Ekrem Erdem ağabeyimize ve yönetimde görev alan dilimizi yaşatılmasında büyük mücadele veren fedakarca çalışan yönetim üyelerimize tebriklerimizi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

sancaktepe dil 1Törende dereceye giren öğrencilere hediye takdiminin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile program son buldu.

sancaktepe dil 5

Reklamı Geç