Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SPORCU PERFORMANS LABARATUVARI İLK MEZUNLARINI VERDİ..

Spora ve sporcuya önem

Spora ve sporcuya önem veren Sancaktepe Belediyesi, geçtiğimiz aylarda hizmete sunduğu Sporcu Performans Laboratuvarı’nın ilk meyvelerini topladı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz’in de katıldığı bir törenle karne dağıtan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem; lisanslı sporcu sayısında İstanbul genelinde büyükşehir belediyesinden sonra ikinci sırada olduklarını söyledi.

Geçtiğimiz Ocak ayında Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla açılışı gerçeklesen ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Sancaktepe Belediyesi Sporcu Performans Laboratuvar ‘da ölçümü gerçekleştirilen sporcu adaylarından 2600 kişinin sporcu karnesi dağıtım törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in katıldığı törenle gerçekleşti. Binlerce öğrenci ve ailesinin katıldığı programa Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı ve Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır da katılan isimler arasındaydı.

“Türkiye’de sayısal olarak İBB’den sonra iki numarayayız”

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem: “Sayın başkanımızın katılımıyla Sancaktepe Sporcu laboratuvarımızda teste tabi olan 3 bin 500 öğrencimizin karne merasimine katıldık.  Çocuklarımızın tıbbi, fiziksel ölçümlerini yapıyoruz. Yapılan testlere göre de spor branşlarına yönlendiriyoruz. Yönlendirdiğimiz alanda yürümelerine teşvik ediyoruz. Sancaktepe Belediye Spor olarak da şuanda 21 bin lisanslı sporcumuzda Türkiye’de sayısal olarak İBB’den sonra iki numarayız. Her ne kadar Galatasaray Kulübü büyük kulüp onu geçemeyiz ama onun altında sporcu sayısı itibariyle alt yapılaşma ve tesisleşme yatırımlarımız oldu. Sayın Başkanımıza da Sancaktepe’ye teşviklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

“15- 20 yıl içerisinde burada Dünya Şampiyonları çıkacak”

Törene katılan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz: “Sayın başkan söylediğinde samimi söylemem gerekirse beklemiyordum. Hem şaşırdım hem mutluyum. Türkiye çok büyük bir ülke, çok büyük potansiyeli var. Umuyoruz ki Sayın Başkanın, Sancaktepe’nin bu hamlesi Türk Sporuna öncelik olur. Bizim düşündüğümüzü Sayın Başkanım burada performans testi yaparak 7-11 yaş 4 bine yakın çocuğu olimpik bir şekilde hazırlaması aslında Türkiye’ye müthiş bir hizmet. Şuna eminim ki 15- 20 yıl içerisinde buradan Türkiye Şampiyonları, Dünya Şampiyonları çıkacak” dedi.

Rakiplerine saygı içerisinde hak ederek şampiyon olmak istediklerini söyleyen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz:  “İnşallah her maçı final maçı havasında tek tek çarpışarak doğru mücadele ederek hakkıyla kazanmak şampiyon olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç