Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SPORCU PERFORMANS LABARATUVARI TÖRENLE HİZMETE GİRDİ..

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan “Sporcu Performans Laboratuvarı”, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. 

Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Stadyumu ve Sporcu Performans Laboratuvarının açılışı yapıldı. Açılış törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ak Parti Milletvekili Osman Poyraz, Belediye Başkanı İsmail Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı Adil Kandemir, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Milli Güreşçi Hamza Yerlikaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Belediye Başkanı İsmail Erdem ve beraberindeki heyetle birlikte, Sporcu Performans Laboratuvarını gezdi. Laboratuvarda yapılan hizmetlere ilişkin yetkililerden bilgi alan Bakan Bak, refleks ölçüm cihazıyla refleks ölçümü yaptı.

Bakan Osman Aşkın Bak açılışta yaptığı konuşmada, “Burada sporcunun hangi branşa yönlendirileceği konusunda bilgiler elde edilecek, ölçmediğiniz bir şeyi yönetemezsiniz. Yani bir sporcunun kapasitesi kendi ciğerlerine giden hava, karnında taşıdığı oksijen miktarı gibi kaslarının hangi spor için uygun olduğu görülecek. Atletizme mi uygun, basketbola mı uygun bunları belirleyeceğimiz bir tesis. Sporun tabana yayılması konusunda yapılan adımlar çok önemli. Gençlerimiz bizler için çok değerli, toplumumuzu tehdit eden uyuşturucuyla mücadeleye çok fazla önem vermemiz gerek. Yapılan her spor tesisi, gençlerimizi ve toplumumuzu tehdit eden uyuşturucu belasından uzaklaştırmak için birer araç. Burada herkese görev düşüyor, 11 bakanlık ile oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Kurulu var ama bu topyekün bir iş” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında sporun önemine değinen Bakan Osman Aşkın Bak, “Biz Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu işi önleme yönündeyiz. Gençlerimizi uyuşturucuya bulaşmadan önce onları spor tesislerine taşıyarak, onların enerjisini alarak yapmamız gerekiyor. Sancaktepe Belediyesi Mali İdareler nasıl çalışmalı onun örneğini gösteriyor. Ben başkanımızı tebrik ediyorum, sizler de destekleyin çünkü gençler bizim geleceğimiz. Terör örgütleri gençlerimizi uyuşturucu vasıtasıyla esir almak istiyor, onları kullanmak istiyor. Buna müsaade edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi uyuşturucuyla mücadele, terörle mücadele ile eşdeğerdir. Yerel yönetimler olarak değerli Belediye Başkanımız bugün örnek bir davranış sergiliyor. Ben bu tesislerin ülkemize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Burada bugün Türkiye’de ilk olacak Sporcu Performans Laboratuvarı’nın açılışını yapacağız. 13 farklı ünite var, bu 13 farklı ünitede küçük ve genç yaşlardaki çocuklarımızın tüm tıbbi fiziksel ölçümlerini gerçekleştireceğiz. Kemik ağırlığından, kas ölçülerine, ilik ölçümlerinden boy ölçümüne kadar atletik yapıda mı diye bakacağız. Çocuktan güreşçi mi olur yoksa basketçi mi olur, futbolcu mu olur atlet mi olur veya bu gencin yapısı uzun vadede spor yapmaya uygun mu değil mi bunun testini yapacağız. Bu testlerden sonra gençlerimizi yapısına göre ilgili branşlara yönlendireceğiz. Biz bugün burada kurmuş olduğumuz tesis ile inanıyoruz ki, uzun yıllar sonra olimpiyat şampiyonlarında Sancaktepe’den yetişen çocuklarımız dünya şampiyonu olacaklar” ifadelerini kullandı.

Çocuklar, fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilecek..

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan proje 4 aşamalı olup 7-11 yaş arasındaki çocukların fiziksel uygunluklarına göre branşlara yönlendirilmesi ve antrenmanın bireysellik özelliğine göre uygun olan en doğru antrenmanı yapabilmeleri için laboratuvar ortamında ve spor alanlarında testler yapılacak. Sonrasında ise genç sporcu adayları uygun görüldükleri branşa yönlendirilerek sporda başarı sağlanacak.

Reklamı Geç