Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SUAT ÖZÇAĞDAŞ, “ÜSKÜDAR’IN ANAHTARI HEPİMİZİZ..”

Hafta sonu parti üst

Hafta sonu parti üst düzey yetkililerinin de katıldığı coşkulu bir törenle yeni merkez binasını açan CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı, adeta gövde gösterisi yaptı. Üsküdar’da iktidara yürüyüş mesajları veren İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, “Daha az zamanda daha büyük işler başaracağız” dedi.

Üsküdar’da İstanbul’un 39 ilçesine örnek olacak yeni bir parti binası merkezi oluşturan CHP İlçe Başkanlığı, hafta sonu parti üst düzey yetkililerinin de katıldığı coşkulu bir törenle büyük bir açılış programı gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcıları Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Gökçe Gökçen, Onursal Adıgüzel, Oğuz Kaan Salıcı ve Gamze Akkuş İlgezdi, Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, milletvekilleri, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partilinin katıldığı açılışta konuşan İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, iktidara yürüyüşün mesajlarını verdi.

Covit salgınından hayatlarını kaybeden ilçe başkan yardımcısı Ziya Akyüz ve il başkan yardımcısı Kemal Gülhen’ı anan Suat Özçağdaş, “Üsküdar örgütümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Özçağdaş, “Bugün hep birlikte Üsküdar için yeni bir başlangıç yapıyoruz. Üsküdar’ın anahtarı, sizlersiniz ve bizleriz, hepimiziz” şeklinde konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Üsküdarlılara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını iletti. Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: “Böylesi durumlarda ben, sözü çoğaltmak değil, mücadeleyi büyütmek ve işi tarif etmek üzere söz alıyorum. Bizler, CHP’ye yakışır, yaraşır binalarımızda konforla oturmak için değil saha çalışmalarımızı, vatandaşla buluşmalarımızı daha planlı, programlı ve sistematik bir şekilde yapmak üzere oluşturuyoruz. Hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Sahada, sokakta halkın derdiyle dertlenen, vatandaşın derdini nasıl çözeceğini bilen bir örgüt. Her zaman söylüyorum. İstanbul örgütünün başı olmak, benim hayatım boyunca hissedebileceğim en kıymetli şey. İyi ki varsınız diyorum. Üsküdar İlçe Başkanımızın şahsında bu binaya, bu fikre inanan, emek veren bütün yol arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Ne diyorlardı eskiden: ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’. O kadar hoşlarına gidiyordu ki bunu söylemek. Bir de utanmadan söylüyorlardı. Karşımızda, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi binamız. Arkamızda, kendisi de Üsküdar’da yaşayan ittifakımız İYİ Parti’nin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in resmi. Hep beraber, atı alanın Üsküdar’ı geçtiği değil eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün, barışın ortaklaştırdığı bir dünyada hep birlikte derin nefes alacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafını çektiği iddiasıyla yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’a bir dava daha açılabileceği yönünde espri yaparak “Açmazlarsa namertler” dedi. Altay, şunları söyledi: “Geççek’ dedik, ‘Yolun sonu görünüyor’ dedik, ‘Yolcudur Abbas’ dedik ve yolun sonu göründü, geldi. Az kaldı da değil, çok az kaldı. Siz iktidara hazırsanız biz de Ankara’da, İstanbul’un sokaklarında hazırız. İnşallah hep birlikte halkın iktidarına sayılı günler kaldı. İlçe binası hepimize hayırlı olsun. Üsküdar’da her şey çok daha güzel olacak. İktidar partisinin ilçe binası Üsküdar’a hayırlı olsun.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP’nin Üsküdar’daki eski ilçe binasında partiye üye olduğunu söyledi. “Üsküdar bizim için çok kıymetli” diyen Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üsküdar’ın Cumhuriyet Halk Partililer tarafından yönetildiği, aydınlık Türkiye’nin bir parçası olması için elimizden geleni hep beraber yapacağız. Suat Başkan’a, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir ittifak süreci yürüyor. Bunu bölmek için iktidar tarafından birçok şey yapılacak. Hiçbirine prim vermeyeceğiz. 6’lı ittifakın imzalamış olduğu mutabakat metnine uygun bir Türkiye olana kadar, seçimi kazanana kadar biz bu mücadeleye devam edeceğiz.”

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, düzeni değiştireceklerine vurgu yaptı. Böke, şöyle konuştu: “Hep birlikte burada demokrasiye sahip çıkmıştık. Açılışını yaptığımız harika binada örgütleyeceğimiz siyasetle Türkiye’ye demokrasiyi getirecek, sadece iktidarı değil, düzeni hep birlikte değiştireceğiz. İçinde bulunduğumuz ağır koşullarda nefes alacağımız alanları bizler yaratıyoruz. Nefes alma alanları yaratan Üsküdar İlçe Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Biz, bugün bir binanın açılışını yapmıyoruz, Türkiye’de karış karış eşitliği, demokrasiyi, özgürlüğü, laikliği, hukuku ve birlikte bir geleceği inşa edecek siyaseti örgütleyeceğimiz bir buluşmayı yapıyoruz. İçinde kadınların, erkeklerin eşit olduğu, yarınları bugünden inşa edecek gençlerin, çocukların olduğu, eşitliğin, özgürlüğün, özgürce konuşmanın var olduğu bir binada buluşmak, büyütmek üzere buluştuk. 20 Mart 2021, bir gece yarısı kararnamesiyle İstanbul Sözleşmesi’ni tek kişinin feshedebileceğini zanneden bir düzen karşısında omuz omuza, kadın erkek birlikte, gençlerle eşit ve hep beraber bir siyaseti var edeceğiz diyen 20 Mart 2022’den geleceği birlikte kuruyoruz diyorum. Geliyor gelmekte olan.”

Konuşmaların ardından CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, kurdelası kesilerek açılışı yapılan binayı partililere tanıttı.

Reklamı Geç