Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SUAT YAZICI; “MARANGOZLUĞU GELECEK NESİLLERE ÖĞRETMELİYİZ”

Genel kurulunu coşkulu bir

Genel kurulunu coşkulu bir katılımla gerçekleştiren Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası, geçen yılın Ahi Babası seçilen tecrübeli başkan Suat Yazıcı’ya yine tek liste ile güven tazeledi. MODOKO yönetim binasındaki kongrede konuşan Başkan Yazıcı, “Zahmet olmadan rahmet olmaz o halde bizler de mesleğimiz için her türlü zorluğa göğüs gereceğiz. Evimize helal kazanç ile ekmek götürmek adına vereceğiniz her türlü kavgada varım” şeklinde konuştu.

Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası’nın bu yıl ki kongresi MODOKO yönetim binasında gerçekleşti. Kongre öncesi esnafı sabah kahvaltısında ağırlayan Marangozlar Odası’nın davetine Belediye Başkanı Hasan Can da katıldı. Divan Başkanlığı’nı İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’ın yaptığı genel kurula; Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; İstanbul Marangozlar Odası Başkanı Yavuz Karamürsel, Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Necmettin Sarı, Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik, Ümraniye Bakkallar Bayiler Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Ümraniye Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Birol Kalyoncu, Dudullu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Vedat Boz, Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Adayı Mehmet Sami Yirmibeş ve yönetim kurulu adayı ekibi ve çok sayıda marangoz esnafı katıldı.

Sabah kahvaltı programında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Esnaf bu toplumun orta direğidir. Bizler sivil toplum kuruluşlarını esnaflarımızı ve meslek eğitimlerimizi önemsiyoruz ve desteklerimizi esirgemiyoruz. Esnafımızın her zaman yanındayız” dedi. Usta çırak ilişkisinin esnaflık mesleği açısından önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Can, “Bu ülkenin, çıraklıktan yetişerek; iş ahlakını ve ustasından sanatı öğrenecek gençlere ihtiyacı var” dedi. “İşini iyi yapan ustayı ve esnafı takdir eden bir belediye başkanıyım” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, “Marifet iltifata tabidir. İşini en iyi şekilde yapan zanaat erbabını takdir ediyorum. Genel kurulunuz şimdiden hayırlara vesile olsun. Hepinize başarılar diliyorum. Ülkemize kim katkı sağlıyorsa destekler, takdir ederiz. Rabbim hepinize hayırlı işler versin” dedi.

Daha sonra genel kurulun açılışını yapan Ümraniye Marangozlar Esnaf Odası üyeleri geçen yılın Ahi Babası seçilen tecrübeli başkan Suat Yazıcı ve ekibine tek liste halinde güven tazeledi. Geçen dönem gelir gider raporları ile yeni dönem tahmini bütçesini oybirliği ile onaylayan genel kurulda esnafın durumu konuşuldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Başkan Suat Yazıcı, sektörün son yıllarda reklama dayalı el emeği ve göz nuru zanaattan yoksun ürünler karşısında zorlandığını kaydetti. Marangozluk mesleğinin sürdürülebilir olması için yeni nesillerin yetiştirilmesi gerektiğine işaret eden Suat Yazıcı, “Dört parça suntayı reklam gücü ile mobilya olarak insanımıza sunmaya çalışan zihniyete karşı marangozluk mesleğini daha güçlü kılmak adına mesleğimizi çocuklarımıza, gençlerimize öğretmeliyiz” şeklinde konuştu.

Ümraniye Marangozlar Odası olarak sektörün daha iyi noktalara taşınması için mücadele ettiklerini ifade eden Suat Yazıcı; “Ben ve arkadaşlarım, bu meslekten elde ettiği helal kazanç ile evlerimize ekmek götürebilme mücadelesi için her zaman görev ve sorumluluk aldık ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Zahmet olmadan rahmet olmaz o halde bizler de mesleğimiz için bazı zorluklara göğüs gereceğiz. Mesleğimiz için vereceğimiz her türlü mücadelede varız” dedi. Geçtiğimiz yılın Ahi Babası seçilen Suat Yazıcı, esnaflık kültürünün toplumumuzdaki yeri ve önemine ilişkin sözlerle konuşmasını sonlandırdı.

Reklamı Geç