Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ŞÜKRÜ BAKAR VE BORA KILIÇ’TAN YERİNDE İNCELEME..

Geçtiğimiz Eylül ayı belediye

Geçtiğimiz Eylül ayı belediye meclisi toplantısında Ak Parti’li Üye ve Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel tarafından, yarım yamalak yapıldığı ve bozulan kırılan yerleriyle adeta çürümeye terkedildiği gibi iddialarla gündeme gelen Çekmeköy Palamut Deresi’ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bisiklet Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç ile CHP Meclis Üyesi Şükrü Bakar, durumun hiç de öyle olmadığını, iddiaların aksine çalışmaların devam ettiğini ve yetkililerden aldıkları bilgilere göre, bisiklet yolunun yıl sonu hizmete gireceğini açıkladılar…

Çekmeköy Şile otoyolunun sağında yer alan ve Palamut Deresi olarak bilinen alanda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından önceki yönetim döneminde başlatılan ve yeni başkan Ekrem İmamoğlu döneminde sürdürülen İSKİ dere rekreasyon alanı ve bisiklet yolu çalışmaları gündem olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayı meclis toplantısında konuyu gündeme taşıyan Ak Parti Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel, çalışmaların yarım yamalak bırakıldığını ve kırılan dökülen bisiklet yolunun adeta çürümeye terkedildiğini, gösterdiği bazı fotoğraflarla meclis kürsüsünden dile getirmişti.

Önümüzdeki hafta Ekim ayı meclis toplantısı öncesi; söz konusu iddialarla gündeme gelen Palamut Deresi Bisiklet Yolu çalışmalarını yerinde inceleyen İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç ile CHP Meclis Üyesi Şükrü Bakar, durumun hiç de iddia edildiği gibi olmadığını, çalışmaların sürdüğünü ve yıl sonuna bisiklet yolunun hizmete alınacağını açıkladılar. Bölgede süren çalışmalar hakkında İSKİ ve Ağaç A.Ş. yetkililerinden bilgiler alan Kılıç ve Bakar, “Burası bir şantiye alanı ve çalışmalar henüz bitmiş değil. Dolayısı ile bazı ufak tefek eksiklerin olması da gayet normal. Tıpkı Çamlık’ta ilçe belediyemizin yapımını sürdürdüğü hatboyu çalışmasında olduğu gibi” şeklinde değerlendirmelerde bulundular.

Bisiklet yolunun iddia edildiği gibi toprağın üzerine konulan ince beton yoldan ibaret olmadığını açıklayan CHP Meclis Üyesi Şükrü Bakar, “Ben müteahhidim, inşaatçıyım. Betondan da topraktan da anlarım. İBB yetkililerimizin de ifade ettikleri gibi; burada gerekli stablize ve mıcırdan sonra, görüntülerden de anlaşılacağı üzere üstünden kepçenin bile rahatlıkla geçebildiği sertlikteki zemin üzerine kalın beton konulmuş ve onun da üstüne bisiklet yolu yapılmış. Bisiklet yolunun yanlarına da peyzaj düzenlemesi çalışmaları başlamış ve ilçemize yakışacak güzellikle, kalıcı bir esere imza atılıyor. Kaldı ki bu bisiklet yolu aynı zamanda İSKİ ekiplerinin dere kapakları ve bakım yerlerine ulaşmak için iş makinaları ile geçeceği bir yol olarak da kullanılacak. Dolayısı ile bu yolun sağlamlığını tartışmak doğru olmaz. Hizmeti yapan kim olursa olsun teşekkür etmek lazım” dedi.

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da yaptığı değerlendirmede; “Palamut Deresi Bisiklet Yolu, İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun dere rekreasyon havzalarındaki en güzel projelerinden biri olacak. 23 Haziran’da yaşanan malum değişimden sonra bu gibi projelerin devam etmesi hususundaki kararlılığımız hiçbir şekilde sekteye uğramadan devam edecek. Geçiş döneminde bazı ufak tefek aksaklıkları büyüterek abartmak bizim bu kararlı duruşumuzu bozamaz ve bizi yolumuzdan alıkoyamaz. Geldik, gördük ve her zaman da buralardayız. Büyükşehir ekiplerimiz 16 milyon İstanbullu için olduğu gibi burada da çalışıyor. Yapılan iş meydanda. Şantiye çalışmaları daha bitmeden, işin sonu gelip hizmete açılmadan, eksikler eleştiri konusu edilebilir mi?.. Hele bir iş bitsin, yapılan hizmet ortaya çıksın, insanlarımızın kullanımına açılsın. Ondan sonra bakalım eksik, fazla bir şeyler var mı yok mu? diye” şeklinde konuştu.. Konunun, Pazartesi günü toplanması beklenen Ekim ayı belediye meclisinde bu kez de büyükşehirde iktidar ilçede muhalif meclis üyeleri tarafından gündeme getirilmesi bekleniyor..

Reklamı Geç