Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ GÖLETTE RAMAZAN COŞKUSU..

Sultanbeyli Belediyesi Onbir Ayın

Sultanbeyli Belediyesi Onbir Ayın Sultanı Ramazan’ın ilk etkinliğini binlerce kişinin katılımıyla Gölet Parkı’nda gerçekleştirdi. Ramazan Ayı’nın ilk konukları Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve sanatçı Sedat Uçan oldu.

goletramz2Onbir Ayın Sultanı Ramazan tüm güzellikleriyle geldi. Sultanbeyli Belediyesi de ilk Ramazan etkinliğini Gölet Parkı’nda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla Gölet Parkı’nda yaptı. Etkinliğin ilk konukları ise Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Sedat Uçan oldu.

goletramz3“Hepinizin Mübarek Ramazan’ını Tebrik Ediyorum”

Ramazan Ayı’nın ilk etkinliğinde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Mübarek Ramazan Ayı’nın ilk etkinliğine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.  Rabbime şükürler olsun ki bir Ramazan Ayı’nı, bir huzur iklimini daha sizlerle birlikte yaşamayı bizlere nasip etti. Bu vesileyle ben hepinizin mübarek ramazanını tebrik ediyorum” dedi. Bu sene de diğer Ramazan aylarında olduğu gibi yine ruhuna uygun etkinlikler gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Keskin, “Kültürümüzü, özümüzü yansıtan etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu senede bu geleneğimizi bozmadık. Kısmet olursa sizlerle farklı içerikli programlarla, bu güzel ortamda, Gölet Parkımızda biraraya geleceğiz. Bu akşam ramazan etkinliklerimizin ilk programı olması ve Gölet Parkımızda ilk Ramazan etkinliğimiz olması dolayısıyla bizler için ayrı bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.

“Gölet Parkı’nın Eski Halinden Eser Kalmadı”

Gölet Parkı’nın geçtiğimiz Mart ayında açıldığını hatırlatan Başkan Keskin, “Bu devasa sosyal tesisi geçtiğimiz mart ayında hizmete soktuk. O tarihin ardından hemen hemen her gün çoğu ilçe sakini buraya geliyor, bu güzel tesiste günün yorgunluğunu atıyor. Sizlerin de şahit olduğu gibi Gölet Parkı’nın eski halinden eser kalmadı. Rabbime, bu güzel nimetlerden bizleri faydalandırdığı için binlerce kez şükürler olsun. Bu akşam Gölet Parkımızda hocamız Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu sohbetiyle gönül dünyamıza seslenecek. Daha öncede birçok kez ilçemizde programlara konuk oldu ve gönül dünyamızda yeni ufukların açılmasına vesile oldu. Eminim ki bu akşamda hocamız bu kutlu ayın ilk gecesinde çok değerli bilgiler verecek ve gönül dünyamızı aydınlatacak. Hocamıza Sedat Uçan kardeşimiz ilahileriyle eşlik edecek ve oda güzel yorumuyla ruhumuzu dinlendirecek” ifadelerini kullandı.

goletramz5Bu yılda diğer Ramazan aylarında olduğu gibi 15 mahallede iftar programının düzenleneceğini ifade eden Başkan Keskin, “Bu sene yine sizlerle hem ramazan etkinlerimizde hem de iftar sofralarımızda buluşacağız. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine 15 mahallemizde binlerce kardeşimizin katılımıyla iftarlar yapacağız, birlikte akşam ezanını bekleyip, birlikte ellerimizi semaya açacağız. Yine geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu senede çocuklarımızı unutmadık. İftar öncesinde çocuk şenliklerimizle sokaklarımız şenlenecek ve iftar sofralarımız neşelenecek” dedi.

Ramazan etkinliklerinin ruhuna uygun olarak yapılmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Keskin, “Biz Sultanbeyli Belediyesi olarak Ramazan etkinliklerini ruhuna uygun, eski Ramazanlardaki gibi yaşamayı kendimize ilke edindik” dedi.

goletramz4Başkan Keskin’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbeti başladı. Eşsiz sohbetiyle binlerce kişinin gönlüne dokunan Hatipoğlu, “İlk geceyi sizlere ayırdık.  Ramazan ayının ilk gecesi bu gece, bu gece yüce Allah’a yalvaracağız. Oruç sadece yemek yememekle, su içmemekle olmaz. Kalbimizde hiç bir mümine kötülük beslememeliyiz” dedi. Hatipoğlu’nun sohbeti esnasında amfi tiyatroda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı. Sedat Uçan da Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na gönüllere dokunan ezgileriyle eşlik etti.

Reklamı Geç