Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ İMARINDA SEVİNDİREN HABER..

Sultanbeyli dere yapı yaklaşma

Sultanbeyli dere yapı yaklaşma alanları ve yakın çevresi imar alanları için Sultanbeyli Belediyesi’nin yapmış olduğu başvuru İBB Aralık ayı meclisinde onaylandı.

İSKİ yönetmeliğindeki değişiklik sonrası daha önce dere alanlarının iki yanından 100 metre olan koruma hattı 10 metre olarak belirlendi. Değişiklik sonrası bu alanların imar planları İBB Aralık ayı meclisinde onaylandı. Başvuru, planlaması tamamlanan 230.3 hektarlık alanı (2303,7 dönüm / 2.303.704 m2) kapsamakla birlikte Yavuz Selim, Fatih, Hamidiye, Necip Fazıl, Orhangazi, Akşemsettin, Turgut Reis ve Mecidiye mahallelerini de yakından ilgilendiriyordu. Böylelikle 4925 adet parselin sorunu çözüme kavuşturuldu.

Bu karar ne anlama geliyor; İSKİ yönetmeliğine göre Sultanbeyli’de bulunan dere havzaları sağlı ve sollu 100 metre dere koruma alanı içerisinde yer alıyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısında İSKİ yönetmeliğinde yapılan yeni değişiklikle dere koruma alanlarının mesafesi 100 metre yerine 10 metre olarak belirlendi. Bu karar neticesinde 10 metre dışında kalan alanlarda yapılaşmaya izin verilebilecek.

Reklamı Geç