Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ MADDE BAĞIMLILIĞINA SAVAŞ AÇTI..

Sultanbeyli Belediyesinin İstanbul Kalkınma

Sultanbeyli Belediyesinin İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle hayata geçirdiği Ben de Varım projesinin tanıtımı yapıldı. Madde bağımlılığına karşı özellikle gençleri bilinçlendirmeyi hedefleyen proje ilgi gördü.

sultanbeyli madde bagimlilik 3Sultanbeyli Belediyesi madde bağımlılığına karşı savaş açtı. “Hayat Seni Çağırıyor, Sen Nerdesin” sloganıyla faaliyete geçen “Ben de Varım” projesi gençleri madde bağımlılığına karşı bilinçlendirecek. İSTKA tarafından desteklenmeye hak kazanan proje özellikle lise çağındaki gençlerin hedef alıyor. Proje kapsamında kurulacak olan atölyeler ve merkezler hem gençleri madde bağımlılığından koruyacak hem de ailelerini bilinçlendirecek.

sultanbeyli madde bagimlilik 1Projenin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Açılışın yapılacağı kültür merkezine dakikalar öncesinden gelen gençler bir pano üzerine postitlerle düşüncelerini yazdı. Ben de Varım çünkünün devamını dolduran gençler; hayata bakışlarını yazıya döktü. Tanıtım programında Engin Gürkey şefliğinde sahne alan perkisyon orkestrası izleyenleri büyüledi.

sultanbeyli madde bagimlilik 5Projenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, 2016 yılının tüm dünya için hayırlar getirmesini dileyerek, “ 2015 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık ve yeni yıla yeni umutlarla başladık. Geride bıraktığımız 2015 yılı ülkemiz ve tüm dünya için acılarla doluydu. Bir yanda yaşadığımız terör saldırıları, terör olayları; diğer yanda İslam coğrafyasının içinde bulunduğu savaş ortamı bizleri derinden sarstı. Tüm bunları göz önüne aldığımızda dünyamızın huzura ve barışa ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Ondan dolayı yeni yılda başta İslam coğrafyası olmak üzere tüm dünyadaki mazlumların huzura, barışa ve refaha kavuşması diliyoruz” dedi.

sultanbeyli madde bagimlilik 2Yaşanan tüm olumsuzlukların yanında Türkiye’nin, İstanbul’un ve Sultanbeyli’nin gelişmeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Keskin, “Sultanbeyli hızla gelişiyor. Bu gelişme ivmemizi 2016 yılında da sürdürmek istiyoruz. Sizlere daha iyi hizmetler sunmaya inşallah devam edeceğiz. Yılın ilk günlerine projeyle başlamak bizi gelecek adına umutlandırıyor. Bugün hayata geçirmek için ilk adımını attığımız Ben de Varım projemiz; temelde gençleri madde bağımlılığına karşı bilinçlendirmeyi, onları her türlü tehlikeden korumayı hedefleyen bir çalışma. Gençlerimizi proje kapsamında farklı faaliyetlerle hayatın içine çekmeye çalışacağız. Proje kapsamında düzenlenecek atölyeler gençlerimizin yeteneklerini fark etmelerini sağlayacak” şeklinde konuştu.

sultanbeyli madde bagimlilik 4Gençlerin Türkiye için çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Keskin, aydınlık Türkiye’nin gençlerle birlikte kurulacağının altını çizerek, “Her biriniz bizim için, ülkemiz için çok önemli ve değerlisiniz. Bugün maalesef gençlerimiz avuçlarımızdan farklı sebeplerden dolayı kayıp gidiyor. Kimi madde bağımlısı oluyor, kimi de terör belasına bulaşıyor” ifadelerine yer verdi. Başkan Keskin ayrıca projeye destek veren kurumlara ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Tanıtım programına katılan UCLG MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman projenin çok önemli olduğunu ve Sultanbeyli Belediyesine proje için destek verdiklerini kaydetti. Türkiye’nin Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip olduğunu ifade eden Duman, “Geleceği aydınlatacak potansiyele sahibiz. Gençler bağımlı değil bağımsız olmalı. Ben de Varım projesini madde bağımlılığı konusunda değerli buluyorum. Proje örnek alınacak bir çalışma” diyerek UCLG MEWA’nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Reklamı Geç