Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ MECLİSİ YOĞUN HAFTAYI TAMAMLADI..

Bütün ilçelerde olduğu gibi

Bütün ilçelerde olduğu gibi Sultanbeyli’de de belediye meclisi oturumları tamamlandı. Pandemi sürecinin ardından Temmuz ayı toplantılarını tamamlayan Sultanbeyli Belediye Meclisi, bu hafta denetim raporu, 2019 yılı faaliyet bülteni ve kesin hesap cetvelini oy çokluğu ile kabul etti. CHP’li 3 üyenin hayır oyu kullandığı mecliste ihtisas komisyonlarına üyelik seçimleri de yapıldı. Komisyonlara CHP’li üye alınmamasına tepki gösteren İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, “CHP’den neden korkuyorlar” diye sordu.

Sultanbeyli Belediye Meclisi Temmuz ayı oturumlarını tamamladı. İhtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Belediye Meclisi, bu hafta denetim raporu, 2019 yılı faaliyet bülteni ve kesin hesap cetvelini oy çokluğu ile kabul etti. 3 üyenin hayır oyu kullandığı mecliste ihtisas komisyonlarına üyelik seçimleri de yapıldı. Komisyonlara CHP’li üye alınmamasına tepki gösteren İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, şunları açıkladı:

“CHP’li üç tane meclis üyemiz olmasına rağmen hiç bir meclis üyemize komisyonlarda yer vermediler. Ama MHP’li iki meclis üyesi olmasına rağmen ikisine de komisyonda görev verdiler. İşin garip tarafı kendi meclis üyesi arkadaşlarına görev vermediler. Ak Parti’li Sultanbeyli Belediye yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi’nden neden korkuyor? İşte demokrasi anlayışları. Ne birlikte yönetmeyi ne de birlikte paylaşmayı biliyorlar. Örnek olarak CHP’li Belediyeler; Beşiktaş Belediyesi’ndeki 2 AKP’li meclis üyesi, Kadıköy Belediyesi’ndeki 4 tane AKP’li meclis üyesinin hepsi komisyonlarda ve aynı zamanda belediyede çalışma odaları bile var. Büyükçekmece Belediyesi’nde Gelecek Partisi’nden tek meclis üyesi olmasına rağmen komisyonda görev almaktadır. İşte CHP ve AKP arasındaki demokrasi anlayışı burada görülmektedir” dedi.

Meclise verdikleri önergeleri de kamuoyuyla paylaşan CHP İlçe Başkanı Hayati Bozkaya, “Temmuz ayı meclis toplantılarında, olası İstanbul depremi ve ilçemiz için yapılması gereken çalışmalar, Pazarcı Esnafızın mağduriyetinin giderilmesi ve 2004-2009 yılları arasında Sultanbeyli halkından tapu için toplanan 2 milyarın akıbetine ilişkin soru önergeleri verdik. Sultanbeylili hemşerilerimizin hakkını, hukukunu korumak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Reklamı Geç