Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SULTANBEYLİ’DE ÖNEMLİ PANEL

Sultanbeyli Belediyesi ve Gönül

Sultanbeyli Belediyesi ve Gönül Pervaneleri Derneği’yle ortaklaşa madde bağımlılığı ve etkileri semineri düzenledi. Seminerle gençler madde bağımlılığına karşı bilinçlendirildi.

sultpan1Madde bağımlılığı ve etkileri Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde panelde konuşuldu. Sultanbeyli Belediyesi ve Gönül Pervaneleri Derneği ortaklaşa düzenledikleri seminerde gençleri madde bağımlılığına karşı uyardı. Panelde konuşan Gönül Pervaneleri Derneği Başkanı Hacı Çark, panele katılanlara önemli bilgiler verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Başkomseri Uğur Evcin de yaptığı konuşmada yaşanmış adli vakalardan örnekler verdi. Madde bağımlılığının arkadaşlar arasında daha hızlı yayıldığına dikkat çeken Evcin, “Madde kullanan kişilerin destek alarak bundan uzaklaşması gerekir. Tek başına bunu başaramaz. Gençler çok dikkatli olmalı” dedi.

sultpan2Panele katılan bir diğer konuşmacı araştırmacı sosyolog Serhat Beksaç madde bağımlılığının sosyolojik açısına dikkat çekti. Bağımlılığı bireylerin kendilerine zarar veren maddeleri, zarar verdiklerini bile bile kullanmaları olarak açıklayan Beksaç, “Bağımlılık tamamen beyinde gerçekleşen bir olaydır. Bağımlı olunca davranışımız değişiyor, sosyal çevremiz değişiyor. Bağımlı kişi en çok zararı kendine veriyor” şeklinde konuştu. Dr. Erdal Taşçı da, “Madde bağımlılığı maddenin bedene girdiğinde ruhsal ve davranışsal değişiklik yapan her şeydir. Bağımlılık kompleks bir hastalıktır. Çevresel nedenlerden dolayı biyolojik ve sosyal bir hastalıktır. Bağımlı olduğumuzda, toplum, biz, aile sorumludur” dedi. Panelin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Söğütçü konuşmacılara çiçek takdim etti.

Reklamı Geç