Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SUYA YÜZDE 20 ZAM YÜZDE 15 İNDİRİM FARK YÜZDE 5…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kasım ayı İSKİ Genel Kurulu öncesinde İBB Meclisi AK Parti Grubu üyeleri ve İSKİ yöneticileriyle toplantı yaptı. İstanbul’daki su fiyatlarının görüşüldüğü toplantının ardından Uysal, Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Uysal, yurt genelinde başlatılan “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” kampanyası kapsamında İstanbullulara indirim müjdesi verdi. Uysal’ın açıkladığı yüzde 15 indirim bir nebze sevindirse de yıl içerisinde toplam yüzde 20 zam gören su indirimi yeterli görülmedi.

Hem ev hem de iş yeri su faturalarında indirim yapılacağını açıklayan Uysal, “Kasım ayı İSKİ Genel Kurulu’nda ev ve iş yerlerindeki su faturalarında yüzde 15 indirim kararı aldık. İndirim, 1 Ocak itibariyle başlayacak. İBB ve İSKİ olarak bu kararı meclisimize teklif edeceğiz. İnanıyorum ki Meclis Genel Kurulu da bu teklifi kabul edecektir. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çeken Uysal, “Özellikle son dönemde çok sayıda kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcileri “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” kampanyasına katıldılar. Biz de ‘İBB İSKİ olarak üzerimize düşeni yapalım dedik’ ve su faturalarında indirim kararı aldık” dedi. Basın mensuplarının neden böyle bir indirim kararı alındığı sorusunu ise Uysal, “İSKİ’nin mevcut barajlardaki doluluk oranı, yatırımları ve bütçesi de bu indirim kararında etkili oldu. “Enflasyonla Topyekûn Mücadele” kampanyasında en az yüzde 10 indirim yapılıyor. Biz, yüzde 10’unda üstünde yüzde 15 oranında bir indirim kararı aldık. İSKİ Genel Kurul’u senede iki kez Mayıs ve Kasım aylarında yapılıyor. Bu ay alınan indirim kararı ile ilgili işlemlerin başlaması, tamamlanması belli bir zaman isteyen bir süreç. O yüzden 1 Ocak’tan itibaren indirim uygulaması başlayacak” şeklinde cevapladı.

Barajlardaki su doluluk hakkında bilgi veren Uysal, “İstanbul genelindeki barajlarda su doluluk oranı ortalama yüzde 47. Geçtiğimiz kış mevsimi son 44 yılın en kurak kış mevsimi olmasına rağmen kurak kış dönemini bitirdik, yaz dönemini bitirdik ve hala barajlarımızda yüzde 47 su mevcut. İstanbul’da su sorunu yok. Vatandaşlarımız rahat olsun. İSKİ olarak 2071 yılına kadar su problemimiz yok. Hem su temin etme hem de temiz suyu vatandaşlarımıza ulaştırmak için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Vatandaşımızın kullandığı suyu tekrar doğaya bırakırken de arıtıyoruz. Şuanda İstanbul’da atık suların yüzde 99’u arıtılıyor. Ayrıca yüzde 45 ileri derecede biyolojik atık arıtma işlemi yapılıyor. 5 yıl içerisinde yüzde 45 oranını yüzde 90’lara çıkarmak için yatırımlarımız devam ediyor” diye konuştu. İBB Meclisi AK Parti Grubu tarafından meclise sunulan teklif, CHP’li Meclis Üyelerinin red oyu vermesine karşın oy çokluğuyla kabul edilerek onaylandı.

Reklamı Geç