Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TANK-PALET’TEN KATAR’A, BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU, ÇAKICI VE DEMİRTAŞ’A..

Çekmeköy Belediyesi’nin Aralık ayı

Çekmeköy Belediyesi’nin Aralık ayı meclis oturumları başladı. Pandemi nedeniyle gündem dışı konuşmalara izin verilmeyip sadece grup başkan vekillerinin konuşmalarıyla sınırlandırılarak sözde kısa tutulmaya çalışılan ilk toplantı, ülke meselelerine yönelik tartışmalarla uzadıkça uzadı. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve MHP İlçe Başkanı Cenap Yağmur’un da izlediği meclis oturumu; salgın rakamlarından Çin aşısı mevzusuna, Katar’a Tank-Palet Fabrikası ve satışlar konusu, Kılıçdaroğlu’na Alaaddin Çakıcı tehdidi meselesi, Bahçeli’nin Erdoğan’a geçmişte sarfettiği sözler hatırlatması, Oslo’dan İmralı’ya HDP’den Selahattin Demirtaş’a kadar pek çok tartışmaya sahne oldu. Çekmeköy’ü ilgilendiren ana mesele ise muhalefetin sorduğu; geçtiğimiz günlerde gündeme gelen boğaz köprüsündeki intihar girişimi olayıyla bağlantılı olarak Koçullu bölgesinde bazı imar konularına ilişkin öne sürülen yolsuzluk ve rüşvet iddialarının aydınlatılması ve varsa çürük yumurtaların ayıklanarak kimsenin daha fazla zan altında kalmasına izin verilmemesi yönünde oldu.

Meclis toplantısının ilk konuşmacısı İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, salgına ilişkin rakamların her geçen gün artmaya devam ettiğini ve il genelinde günlük can kayıplarının geçen yıldaki 200’lü sayının çok çok üzerine çıkarak 500 sınırına dayandığını söyledi.

Çekmeköy’de geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Çamlık Telboyu Projesinin güzel bir hizmet olduğun kaydederek teşekkür eden Bora Kılıç, “O açılışa tüm siyasi parti ilçe başkanlarımız da davet edilseydi daha güzel olurdu” dedi.

Bora Kılıç’ın ardından MHP adına konuşan Meclis Üyesi Alpaslan Şahinoğlu’nun CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank-Palet Fabrikası’nın Katar Ordusu’na verilmesini kastederek “Türk Ordusu Katar’a satıldı” şeklinde sözler sarf etmesini kınaması tartışmaların ilk fitilini ateşleyen cümleler oldu.

MHP’li Şahinoğlu’na yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, Mevlana’nın ‘Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol’ sözlerini hatırlatarak; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçmişte Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği sözleri ve bugün geldiği konumu hatırlattı. “Bahçeli geçmişte Erdoğan’a neler söylüyordu şimdi ne yapıyor?” diye soran Bellek; “Biz ordumuza satılmış demedik, Tank Palet Fabrikası’nın Katar’a verilmesini eleştirdik” dedi. Salgına ilişkin rakamların hala şeffaf olmadığını söyleyen Bellek, bu yönde kendilerinin geçmiş aylarda yaptığı uyarıların dikkate alınmadığı için bugün işlerin bu noktada olduğunu söyledi. Vatandaşa yanlış bilgi verildiği için durumun ciddiyetinin anlaşılamadığını dolayısı ile de bugün işlerin raydan çıktığını kaydeden Bellek, “Bütün uzmanlar da söylüyor ki tam kapanma şart. Bunca yıl vatandaştan vergi alan devlet 2 hafta vatandaşına bakmalı” şeklinde konuştu. Faz 3 çalışma sonuçları henüz belli olmayan Çin aşısının kamuoyundaki tartışmalarına da değinen Bellek, “Umuyoruz ve diliyoruz ki bu aşı herkes için bir umut ışığı olur” dedi.

Çekmeköy’e ilişkin olarak da Çatalmeşe’de 116-117-118 ve 119 parsellerde yoğun şekilde ağaç kesimi yapıldığını ve bu kesim hakkında kamuoyunun hiçbir şekilde bilgi sahibi olmadığını ifade eden Bellek, “Bizim bile bilgimiz yok. Büyükşehir’de ekolojik dengeyi savunan sizlerin ilçemizde bu tarzdaki bir ağaç kesimi konusunda da hassas olmasını beklerdik. Kesim yapılan bu yerler yarın öbür gün yoksa birilerine mi ihale edilecek?” diye sordu. Koçullu bölgesindeki bazı kaçak yapılaşmaların belediyenin bilgisinde olduğuna yönelik iddiaları da soran Ünal Bellek, “Geçtiğimiz günlerde Boğaz Köprüsü’nde yaşanan intihar girişiminin ardından ulusal basına kadar yansıyan rüşvet alış-verişi iddiaları çok ciddi boyutta. Belediye yönetimi neden sessiz? Kamuoyu cevap bekliyor. Aranızda varsa çürük yumurtaları ayıklayarak kimseyi daha fazla töhmet altında bırakmayınız” şeklinde seslendi.

CHP’li Bellek’in konuşmalarına cevap veren MHP’li Alpaslan Şahinoğlu’nun Habur’dan Oslo’ya, PKK açılımından HDP ve İmralı’ya oradan da Selahattin Demirtaş’a yönelik sözleri gerginliği daha da artırdı. Şahinoğlu, “Biz 4 yılda 15 bin terörist öldüren Cumhur ittifakına destek veriyoruz” dedi. Demirtaş’ı kast ederek, “Yargılaması tamamlanıp suçu ispat edilmeyen hiç kimse suçlu ilan edilemez” diyen CHP Meclis Üyesi Özgür Kip’in de konuşmalara cevap vermesi tartışmaları alevlendirdi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Alaaddin Çakıcı’nın tehdit mesajlarının da gündeme gelmesi atmosferi daha da gerdi.

Tüm bu konuşmalardan sonra Ak Parti adına söz alan Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel, sorulara cevap verdi. Çatalmeşe’deki ağaç kesiminin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kontrollü şekilde yapıldığını ve gençleştirme amacıyla gerçekleştiğini kaydeden Yüksel, imar konularındaki rüşvet alış-verişi iddialarına ilişkin de; “Bu ülkenin yargısı, savcıları var. Kimse ileri geri konuşmayacak mahkemeye gidip hukuk önünde hesabını soracak” şeklinde konuştu. Çekmeköy Belediyesi olarak halka hizmet yolunda çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Yüksel, hizmete açılan Çamlık Telboyu Projesinin bile başlı başına bir cevap olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerini yineleyen Yüksel, “Hani nerde Çekmeköy’e hizmetleriniz, nerede? Metromuz ne oldu?  Çekmeköy halkının üst geçitlerini bile reklam ajansına kiraya verdiniz. Her akşam evime giderken orada diş macunu reklamları okuyorum. Bir tepemiz kaldı bir de Serindere Projesi gerisi nerede?” diye sordu. Elindeki büyükşehire yönelik dosyayı daha geniş toplantılarda sürekli gündeme getireceğini ifade eden Şahmettin Yüksel, “Biz sizin gibi yapacağız, edeceğiz demiyoruz. Biz yaptık, ettik diyoruz” dedi. Yaklaşık 2 saat süren tartışmaların ardından gündem maddelerine geçilerek oylandı ve ikinci oturuma kadar meclise ara verildi.

Reklamı Geç