Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TARİHİ BİR GÜN YAŞAYAN SANCAKTEPE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I AĞIRLADI..

Genç ilçe Sancaktepe al

Genç ilçe Sancaktepe al bayrağımızla ev sahipliği yaptığı açılışlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Sancaktepe’de cami ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve programların ardından Başkan İsmail Erdem ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Sancaktepeli İlhami Çil’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. 

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 11Haftanın son mesai gününü İstanbul’da geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zamanının büyük kısmını Sancaktepe’ye ayırdı. Sabah KADEM Kongresi’ne katılımının ardından Fatma Fitnat Hanım Camii’ne geçen ve Cuma namazını burada kılan Erdoğan namazın ardından, Sancaktepe Belediyesi ve hayırseverler tarafından yaptırılan camiinin açılış törenine iştirak etti. Törende, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile çok sayıda vatandaş da hazır bulundu. Açılışta camiinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Caminin inşasını sağlayan hayırseverlere Allah razı olsun diyorum. Rabbim birliğimizi daim kılsın, hayırlı olsun” dedi.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 14Daha sonra Abdurrahmangazi Mahallesi’de hizmete giren Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, külliyenin Sancaktepeliler’e hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmet ve minnetle yad ettiğini ifade etti.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 7Külliyenin mimari tasarımı ve müştemilatıyla Sancaktepe’ye ve taşıdığı isme layık bir eser olduğunu kaydeden Erdoğan, camisi, kapalı otoparkı, konferans ve sergi salonları 70 bin kitaplık kütüphanesi, anasınıfı, gençlik merkezi, kadın merkezi, sanat atölyesi, bilgisayar sınıfı, el sanatları satış dükkanları ve müftülük hizmet binasıyla külliyenin ilçenin birçok ihtiyacını karşılayacağını anlattı.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 16Külliye mimarisinin Selçuklu ve Osmanlı estetiğiyle bugünkü mimariyi bünyesinde başarıyla taşıdığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun yıllar Sancaktepelilere hizmet vereceğine inandığını söyledi. Ülke gündemine de değinen Erdoğan, Türkiye’de son yıllarda adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide önemli adımları atıldığına dikkat çekerek “Avrupa Birliği, toplanmışlar bir toplantı yapmışlar ve o toplantıda müzakerelerin dondurulmasıyla ilgili bir karar almışlar. Sen bu kararı alsan ne yazar, almasan ne yazar?” dedi.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 3Bölücü terör örgütü PKK ile iltisaklı bulundukları gerekçesi ile tutuklanan veya gözaltına alının milletvekilleri ile ilgili olarak Batının Türkiye’ye yönelttiği tehditlere işaret eden Erdoğan, ilgili milletvekillerinin daha önce dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini, dokunulmazlık kalkınca da kaçtıklarını hatırlattı ve “Çünkü bunlar teröre bulaştılar, teröre yataklık yaptılar. Ve sevgili kardeşlerim, biz terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Suriye’de de, DEAŞ’la, PYD’yle, YPG’yle, PKK’yla, hepsiyle terörle mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 6Konuşmasının sonunda, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı vurguya atıfta bulunarak, “Unutmayın bunu, bu bizim inşallah başarımızın sırrıdır. Ve tabii bir şeyi sizlerden özellikle rica ediyorum; bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” ifadelerini kullandı.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 9Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirerek; “Sancaktepe’deki vatandaşlarımızın sizden bir isteği var. Daha önce proje olarak hayalim dediğiniz en büyük şehir hastanesinin en kısa zamanda temelinin atılmasını istiyor vatandaşlarımız” dedi.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 5Yeni okul projeleri olduğunu kaydeden Başkan Erdem; “Milli Eğitim Bakanlığımız’a yapmış olduğumuz eğitime destek olarak bilgi evleriyle gençlik merkeziyle Sancaktepe gençliğimize hizmet veriyoruz. Bu tesisle 27. eğitim müessesine kavuşmuş olacağız. Gençliğe hizmet eden kadroyla Sancaktepeli çocuklara katkı veriyoruz” dedi.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 18İlçenin sporda önemli mesafeler kaydettiğini ifade eden Erdem; “Gençlerimiz yaptığımız hizmet spor alanında 15 bin 535 lisanslı sporcuya sahibiz. Güreş takımımız var. Uzakdoğu sporlarında, basket, yüzmede önemli mesafeler aldık. İlçemizde yarı olimpik havuzlarımız var. Temel hedefimiz çocuklarımızı meşru zemine çekerek özellikle terörden farklı çete gruplarından madde bağımlılığın arındırmak. Büyük bir eseri hizmete açıyoruz, bizim hayallerimizden bir tanesiydi. 27 gece demokrasi nöbetinde Sancaktepeliler var oldu. Türkiye’de bir ilk olacak Çanakkale parkını inşa ediyoruz. 18 Mart’a yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizi de bu açılışa davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 13Açılışların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belediye Başkanı İsmail Erdem, 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanarak gazi olan Sancaktepeli İlhami Çil’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 15

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 10

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 8

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 4

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 2

sancaktepe cumhurbaskani erdogan 1