Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kenan BAYLAM

TEK GECEDE BİR MİLLETİN KADERİ…

15 Temmuz 2016 Cuma gecesi; TSK içerisinde hain FETÖ uzantısı bir grup alçak, ülke yönetimini ele geçirmek için kalkışma gerçekleştirdi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin çok yerinde büyük bir hareketlilik yaşandı.

Tanklar sokağa indi. Savaş uçakları ile helikopterleri Ankara ve İstanbul semalarında cirit attı. TRT binası bir grup hain darbeci tarafından ele geçirilerek ordunun yönetime el koyduğu şeklinde bildiri yayımlatıldı.

Ortalık karıştı. Olayların vahameti Türk jetlerinin ve helikopterlerinin Gazi Meclisi bombalaması ile daha da korkunç bir hal aldı. Kalkışmaya yeltenen hainler, Genelkurmay Başkanı’nı rehin aldı. Başka merkezlerde bulunan Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Komutanları da aynı alçaklar tarafından rehin alındı.

İstanbul Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na da tanklar ile giriş yapıldı. Uçuşlar durduruldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Özel Harekat Kuvvetleri’nin bulunduğu merkez jetler tarafından bombalandı.

Birçok güvenlik gücümüz bu saldırıda şehit oldu. Darbe teşebbüsünün anlaşılmasının ardından millet sokaklara inerek tankların önüne geçti. Yüce Türk milleti, canı pahasına meydanı darbecilere bırakmayacağını göstererek demokrasi ve Cumhuriyete sahip çıktı.

Darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM, hükümet, siyasi partiler, milletimiz, polisimiz ve ordumuzun ezici çoğunluğu ile tüm toplum kesimlerinin kenetlenmesiyle başarısızlığa mahkum edildi.

İşte tüm bu gelişmeler sadece ama sadece 12 saatte oldu, bitti. Akşam 9’dan sabah 9’a, tek gecede koskoca bir milletin kaderi yeniden çizilmek istendi ama bozuldu. Oyun tutmadı, millet yutmadı.

Bu başarının altında yatan tek bir gerçek; milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur. Siyaseten ayrışabiliriz, fikren farklılaşabiliriz, her konuda anlaşamayabiliriz lakin söz konusu vatan olunca hep biriz, beraberiz..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç