Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TEK İŞİ HİZMET OLAN MUHTARLARIMIZI SİYASİ TARTIŞMALARA ÇEKMEK DOĞRU DEĞİL..”

Son zamanlarda yaşanan bazı

Son zamanlarda yaşanan bazı tartışmalar nedeniyle arada kalan Çekmeköy ve civar ilçelerin muhtarları, hak etmedikleri bir takım eleştiri ve önyargılı yaklaşımlara hedef olurken; beklenen açıklama Çekmeköy Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sırapınar Muhtarı Nejat Girgin’den geldi. “Muhtarlık kurumu, her görüşten herkesin oylarıyla seçilmiş, devletin halka en yakın ve en tarafsız hizmet makamıdır” diyen Muhtar Nejat Girgin, “Hizmetin partisi olmaz. Biz muhtarların görevi; her bir yurttaşımızın talebini yetkililere iletip çözüm önerileri sunmak ve gelişmelerin takipçisi olmak” şeklinde konuştu. Muhtar Nejat Girgin, bitme aşamasına gelen Semt Konağı’ndan havai elektrik hatlarının yer altına alınmasına Sırapınar’da yapılan hizmet ve yatırımları gazetemize değerlendirdi.

İstanbul’un kuzey ormanları diye tabir edilen akciğerleri, yeşili ve doğası ile meşhur Çekmeköy’ün şimdilerde mahalle statüsündeki köyleri, son zamanlarda yaşanan bazı tartışmalar nedeniyle gündemde. Konu hizmet ve yatırımlar, tartışan da İstanbul’u ve yereli yöneten siyasiler olunca haliyle toplumun en yakın temsilcileri muhtarlar da arada kalmış vaziyette. Riva Deresi, Paşaköy, Beykoz’un köyleri, fabrika atıkları, tarımsal alanlar, çiftlikler derken tartışmanın odağı olan Çekmeköy’ün Ömerli, Koçullu, Sırapınar ve Hüseyinli mahallelerinin muhtarları, ister istemez o taraf, bu taraf çekişmesine tanık oluyor. Gerek sosyal medya üzerinde gerekse yapılan bazı açıklamalarda, muhtarların hizmet ve yatırımları anlatımındaki görüş, düşünce ve önerileri farklı yönlere çekilmeye çalışılıyor.

İstanbul’u ve yereli yönetenlerin hizmet ve yatırım tartışmalarına muhtarların hiçbir surette dahil edilmemesi gerektiğini www.yerelgazete.com.tr aracılığı ile kamuoyuna açıklayan Çekmeköy Muhtarlar Derneği Başkanı ve Sırapınar Mahallesi Muhtarı Nejat Girgin, “Kamu vicdanının en duyarlı ve en tarafsız makamı muhtarlıklar, bu gibi tartışma ve çekişmelerin odağı olmaz, olamaz ve oldurulamaz” dedi. Devletin topluma en yakın temsilcisi muhtarların; bölge ihtiyaçları ve vatandaş talepleri doğrultusunda hizmet ve yatırımların yerine gelmesi için mücadele verdiğini ifade eden Muhtar Girgin, şöyle konuştu:

“Muhtarlarımızın talebi, görüşü, düşünce ve önerisi mahalle halkının beklentisini içermektedir. Bugüne kadar gerek köylerimizde gerekse bölgemizde, hem devletimizin ilgili kurumları hem de ilçe ve büyükşehir belediyelerimiz tarafından bir çok hizmet ve yatırım yapılmıştır. İnsanoğlunun var olduğu her yerde olduğu gibi, bu bölgelerimizde de ihtiyaçlar yaşam sürdüğü müddetçe değişik şekillerde hasıl olmuştur. Bölge halkı olarak; son zamanlarda Riva Deresi bölgesindeki çevresel faktörlerle ilgili olarak başlayan bir takım tartışmaların daha iyi hizmet ve daha büyük yatırımlara ilişkin olduğuna inanıyoruz. Aksi takdirde bölgemiz muhtarlarının o taraf, bu taraf diye ayrıştırılmaya çalışılması, hizmet ve yatırımlara ilişkin açıklamış olduğu görüş, düşünce ve önerilerinin kamuoyu nezdinde farklı yönlere çekilmesi, yapılmak istenen hizmet ve yatırımları gölgelemekten öteye gitmez.

Her muhtarımızın tek derdi, mahallesine ve köyüne daha iyi hizmet almak, vatandaşına en iyi yaşam imkanlarını sunmaya çalışmaktır. Muhtar, bölgesinde her partiden seçmenin oyuyla seçilmiştir. İstanbul’u ve ilçeleri farklı siyasi düşünceden yerel yöneticiler yönetiyor olabilir. Ama hizmetin partisi, tarafı olmaz. Biz muhtarlar durumu böyle görüyor ve böyle olduğuna inanıyoruz. Her muhtarımız bölgesinde sevilen ve halkın çoğunluk oylarıyla işbaşına gelen kişilerdir. Bizim işimiz siyaset değil, vatandaşımıza daha iyi hizmet almanın gayret ve çabasıdır. Biz muhtarların her türlü görüş, öneri ve düşüncesinin daha iyi hizmetlere yönelik olduğunu unutmadan, herkesin görev ve sorumluluğunu yerine getirmesi bölge halkının beklentisidir.”

SIRAPINAR’DA HİZMET VE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR..

Çekmeköy’ün en doğal yaşam alanlarından Sırapınar’da bugüne kadar yapılan ve yapılmakta olan hizmet ve yatırımları da özetleyen Muhtar Nejat Girgin, şunları söyledi: “Yakın bir zamana kadar köy statüsünde olup şimdi mahalle konumunda olan Sırapınar’da bölge insanımızın hayatını kolaylaştıran bir çok hizmet ve yatırım yapıldı, yapılmaya devam ediyor. İlçe belediyemiz, büyükşehir belediyemiz ve devletimizin ilgili her bir kurumu taleplerimize hiçbir zaman olumsuz bakmadılar. Çekmeköy Belediyemizin kapılarını her zaman açık gördük ve her türlü isteğimizi gerek Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Poyraz’a, gerekse yardımcılarına çok rahatlıkla iletip çözüm yolları bulduk.

Bu günlerde tartışma konusu olan Riva Deresi, 2014 yılında Çekmeköy Belediyemizin girişimleri ile DSİ’ye Çekmeköy kısmı ıslah ettirildi. Derenin bu kısmı çok da güzel bir görünüme kavuştu. Gelinen süreçte derenin yeniden elden geçirilip yeni bir çehreye kavuşturulması ihtiyacı elbette doğmuştur.

Şile Otoyolu’nun aydınlatılması da ilçe belediyemizin ilgili kuruma yapmış olduğu girişimler sonucu yaptırılmış ve çok da işe yarayan önemli bir hizmet olmuştur. Köy Konağımız hakeza öyle. Bitme aşamasına gelen Sırapınar Köy Konağı’mızın bir an önce hizmete açılmasını bekliyoruz.

Bölgemizin ulaşım sorunu kalmadı diyebilirim. Yine ilçe belediyemizin çalışmaları sonucu büyükşehir İETT’ye hat düzenlemesi yaptırılmış ve çift bilet uygulaması teke indirilerek vatandaşlarımıza önemli bir ekonomik kazanım sağlanmıştır. Bugünlerde devam etmekte olan elektrik havai hatların yer altına alınması çalışmaları da devam etmektedir. Daha güzel bir Sırapınar için bütün yetkililerimizle elele görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hizmeti getiren, yatırımı yapan herkesten Allah razı olsun. Köyümüze hizmet ve yatırımda emeği geçen tüm yetkililerimize halkımız adına teşekkür ediyorum.”

Pandemi sürecine de değinen muhtar Nejat Girgin, geçtiğimiz zor günler boyunca muhtarlar olarak görev aldıkları Vefa Grubu ile birlikte yardım ve destek ihtiyacı olan her vatandaşın talebini karşılamak için çalıştıklarını ifade etti. Gerek Sırapınar’da gerekse komşu köylerde Korona’dan hayatını kaybedenlerin olmadığını açıklayan Girgin, “Köy dışı çalışan vatandaşlarımızdan bazı vakalar oldu. Onlar da şükür atlattılar. Her yerde olduğu gibi köyümüzde de maske, mesafe ve temizlik kuralına riayet ederek yaşam devam ediyor” dedi.

Reklamı Geç