Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKNOLOJİK LEZZETLER BU FUAR’DA BULUŞTU..

Avrasya bölgesinin en büyüğü

Avrasya bölgesinin en büyüğü olma özelliği taşıyan, alanında dünyanın ikincisi Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma ve Çikolata Teknolojileri Fuarı (IBATECH İstanbul) kapılarını ziyaretçilerine açtı. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenen ve CNR Expo’da gerçekleştirilen fuarda, sektördeki son teknoloji fırınlar sergileniyor. Dünya çapında 20 dilde tanıtılan tek fuar olma özelliği taşıyan fuar, 4 gün boyunca açık kalacak.

Milli Takım şeflerinin canlı pişirimler yapacağı, ünlü şeflerin ziyarette bulunacağı, yaklaşık 5 bin dilim pizza, 2 ton yaş ve kuru pasta, 8 bin sokak simidi, bir ton dondurma, sınırsız standart ekmek gibi ikramların olacağı fuar, tadı damaklardan silinmeyecek lezzetleri ziyaretçileriyle buluşturacak. Fuarda Türkiye’nin 20 kişiyle çalışan ilk karanlık değirmen fabrikasında üretilen kişiye özel unlardan, 6 ay vitamin değerini kaybetmeyen tam buğday unlarına, Türk kültürünün bir parçası olan halka tatlısının tadını kaybetmeyip el değmeden üretilmesine olanak sağlayan halka tatlısı makinesinden, doğa dostu kumaşlardan üretilen bez çantalara, yenilebilir kumaş ve dantellerden et yaşlandırma dolaplarına, mutfak lezzetlerinin vazgeçilmez ögesi olan yumurtayı endüstrinin belki de en çok gerek duyduğu hız faktörüyle sentezleyen yumurta kırma makinesinden, en az üretim kadar önemli olan pişirme işleminde kullanılan son teknoloji fırınlara kadar farklı teknolojiler sergileniyor.

Fuarın ilk 3 günü sürecek finallerde, aşçılık ve pastacılık eğitimi veren lise, meslek yüksekokulu ve üniversitelerin her gün farklı kural ve konseptlerde yarışan finalist takımlarından birinci olan okula, Taşpakon Türkiye Kupası verilecek. Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, fuarın 12. kez düzenlendiğini belirterek, etkinliğin aynı zamanda Ankara ve İzmir’de de düzenlendiğini, İstanbul’daki fuarın 2 yılda bir gerçekleştirildiğini söyledi. Unlu mamüller, pasta ve çikolata sektörünün makinelerinin 6 milyar dolarlık ihracat kapasitesi olduğunu aktaran Altıntop, fuarın bu rakamın artırılmasında önemli katkısı olacağını bildirdi.

Ufuk Altıntop, 2 yıl önceki fuara 114 ülkeden ziyaretçi geldiğini anımsatarak, şu anda 120 farklı ülkeden 80 binin üzerinde ziyaretçi hedeflediklerini vurguladı, fuarın Türkiye’nin bu alandaki ihracat kapasitesine ciddi katkı sağladığını,400 firmanın stand açtığını belirtti. İlgili tüm sektörlerin profesyonellerini ağırlayan fuara, Ekmek ve Unlu Mamüller Makinaları Sanayicileri Derneği (EKMADER), Gıda Bileşenleri ve Geliştiricileri Derneği (GIDABİL), KOSGEB ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) da destek veriyor.

Reklamı Geç