Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEŞKİLATTAN GELEN ADAY ADAYI METİN İSLAMOĞLU..

Kadına şiddet noktasında duyarlı

Kadına şiddet noktasında duyarlı ve bilinçli toplum, ahlaki ve manevi değerleri yüksek gençlik ve 28 Şubat ile öncesinde yaşanılan travmaların bir daha tekrarlanmamak üzere tarihin derinliklerine gömülmesi gibi pek çok hedefi olduğunu açıklayan Ak Parti 1. Bölge Aday Adayı Av. Metin İslamoğlu, “Hayatım boyunca olduğum gibi bundan sonra da ok gibi doğru olmaya devam edeceğim” dedi.

metinislam528 Şubat ve öncesinde yaşanılan sürece bizzat vakıf ve defalarca da mağduru olan bir birey olarak; 2002 yılında Büyük Usta Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde filizlenen dirilişin kendisini çok etkilediğini ifade ederek sözlerine başlayan Av. Metin İslamoğlu; “Yüreğimdeki sesin, adam yerine konulmanın ve bu toplum içerisindeki farkındalığın hissiyatı ile Yeni Türkiye yolunda görev ve sorumluluk almaya karar verdim” sözleri ile aday adayı olma kararını nasıl verdiğini anlatıyor. Aday adaylığı hakkında ve milletvekili seçilmesi halinde planladığı projelerini Yerel Gazete’ye değerlendiren İslamoğlu, önemli konulara temas etti.

metinislam2Eğitimci kimliği ile; partisinin uygun görmesi ve millet iradesinin de teveccühü ile seçilip parlamentoya girmesi halinde; genç dimağların ahlaki ve kültürel değerlerini korumak amacıyla gerek medya gerekse eğitim yoluyla bilinçlendirme çalışmaları yapacağını ifade eden Av. Metin İslamoğlu, kadına şiddet başta olmak üzere duyarlı bir toplum için mücadele vereceğini söyledi. Hukukçu kimliği ile; adalet noktasında, ifa ettiği mesleğin temel ilkesi olan hakkaniyet çerçevesinde görev yapacağını kaydeden Av. Metin İslamoğlu, “Hz. Adem A.S’ın söylediği gibi ‘Ok gibi doğru ol. Yaydan çıkan her doğru ok hedefine ulaşır’ sözlerinden de anlayacağımız üzere ömrüm boyunca nasıl ki hep doğru olmak için mücadele ettiysem bundan sonra da aynı şekildeki duruşumu koruyacağım” dedi.

BrosurPart 1Av. Metin İslamoğlu, barış ve kardeşlik süreci ile başlayan Yeni Türkiye yolundaki hedefleri ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu; “Özellikle dış mihrakların ülkemizin kalkınması ve gelişmesini engellemek gayesi ile, 1071 yılında tesis ettiğimiz ve 1951 yılında perçinlediğimiz barış ve kardeşliğimizi bozmaya yönelik her türlü girişim ve teşebbüsünü bertaraf etmek için çözüm sürecinin bir neferi olarak çalışacağım. İhtilal anayasasının bir daha geri dönmeyecek şekilde milletimizin zihninden dahi kazınacağı bir değişimin mihmandarlığını yapacağım.”

Av. Metin İslamoğlu’nu yakından tanıyalım

Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Av. Metin İslamoğlu, 1969 Rize doğumlu olup, ilk ve ortaöğrenimini Rize, Gündoğdu Veliköy’de tamamlamıştır. Rize Ticaret Meslek Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Dönemin Başbakanı Turgut Özal, İslamoğlu’nun bu başarısını alnından öperek kutladı. 1986 yılında girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği bölümünü 1990’da ‘Onur Öğrencisi’ olarak tamamladı. 1991-92 yıllarında askerlik görevini yedek subay olarak Bolu Komando Tugayı emrinde yaptı.

1993 yılında Kahramanmaraş Elbistan Akbayır kasabasında başladığı öğretmenlik mesleğini sonraki yallarda Kahramanmaraş, Artvin ve İstanbul Kadıköy’de sürdürdü. Öğretmenlik yaparken; Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetim Bölümünü okudu. Okuma hevesi yoğunluğu ile hedeflediği hukuk düşünü, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmek suretiyle gerçekleştirdi. İslamoğlu, 4 yıl boyunca hem öğretmenlik hem de öğrencilik yaparak Marmara Hukuk’tan mezun oldu.

2000-2001 yıllarında Yeditepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda bir yıl İnkılap Tarihi dersi verdi. Sonrasında ise 2005 yılında öğretmenlikten ayrılarak serbest avukatlık yapmaya başladı. 2007 yılında hayatında ilk kez Ak Parti çatısı altında aktif siyasete atılan İslamoğlu, üyesi olduğu Ümraniye’de teşkilatın bir çok kademesinde görev ve sorumluluklar üstlendi. İslamoğlu her zaman bir dava adamı oldu. 17 yıldır İstanbul Anadolu yakasında ikamet eden İslamoğlu, sosyal sorumluluk projelerinde de her zaman yer aldı. İslamoğlu evli ve iki çocuk babasıdır. Biraz ara vererek en güzel ve yeni

Reklamı Geç