Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THK BÖLGE TEMSİLCİSİ SACİT EYÜBOĞLU’NDAN ANLAMLI ÇAĞRI..

Milletçe hepimizi büyük üzüntüye

Milletçe hepimizi büyük üzüntüye sevk eden orman yangınları ciğerlerimizi yakmaya devam ederken; aldığımız bazı bilgilere göre Türk Hava Kurumu Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ve Şile Bölge Temsilcisi Sacit Eyüboğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz hafta oldukça anlamlı bir mesaj ileterek, “THK uçaklarını acil bakımlarını yaparak faal hale getirip yangınlarda kullanmalıyız” dediği öğrenildi.

Ege ve Akdeniz’de 8. günde devam eden orman yangınları hepimizin yüreklerini dağlamaya devam ediyor. Türk Hava Kurumu’nun elindeki uçakların bakımının yapılarak kullanılmaması kamuoyundan büyük tepki toplarken aldığımız duyumlara göre Türk Hava Kurumu Ümraniye, Çekmeköy, Sancaktepe ve Şile Bölge Temsilcisi Sacit Eyüboğlu’nun İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na geçtiğimiz hafta bir mesaj ileterek anlamlı bir talebi dile getirmesi dikkatlerden kaçmadı.

THK Bölge Temsilcisi Eyüboğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’na gönderdiği mesajında şunları dile getirdi: “Sayın Başkanım. Bildiğiniz üzere ülkemizin bir çok noktasında yaşanan orman yangınları maalesef yüreğimizi dağlıyor. Daha önceki yıllarda ülkemizde yaşanan 173 orman yangını ve komşu ülkelerde çıkan orman yangınlarında Türk Hava Kurumumuza ait uçaklarla müdahale edilmiş ve başarı ile sonuçlandırılmıştır. Fakat bugün devlet yetkililerinin Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının olmadığını ve Rusya’dan kiralama yöntemi ile milyonlarca lira verilerek uçaklar kiralayarak yangınlara müdahale etmektedir.

Türk Hava Kurumu’nun Ümraniye – Sancaktepe – Çekmeköy – Şile ilçelerinin bölge başkanı olarak şunu ifade etmeliyim ki; mevcut durumda hali hazırda Türk Hava Kurumumuza ait 5 adet yangın müdahale uçağı hangarlarda bulunmaktadır. Acil bakımları yapılarak, işten çıkarılan pilotlar da çağırılarak bu uçaklar faal hale getirilerek yangınlarda kullanılabilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Türk Hava Kurumu’ndan bu uçaklar kiralama yöntemiyle talep edilerek, bu tür yangınlarda kullanılmalıdır. Saygılarımla. Ümraniye – Sancaktepe – Çekmeköy – Şile Türk Hava Kurumu Bölge Temsilcisi Sacit Eyüboğlu”

Reklamı Geç