Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TIPKI İMAMOĞLU GİBİ, “GENÇLİĞİMİZ VAR, HEYECANIMIZ YÜKSEK” DEDİ..

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütlerinde kongre heyecanı yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak için görevinden ayrılan Cafer Aktürk’ün yerine seçilen genç ve dinamik ilçe başkanı İbrahim Can Kıran, yeni dönemde de her türlü görev ve sorumluluğu almaya hazır olduğunu açıklayarak adaylığını ilan etti.

CHP Ümraniye İlçe Başkanı İbrahim Can Kıran’ın ilçe binasındaki adaylık açıklama programına; CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yusuf Erciyas ile eski ilçe başkanı ve belediye başkan adayı Cafer Aktürk’ün yanı sıra meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili adeta akın etti. Partililere hitap ederken heyecanı gözlerinden okunan genç başkan Can Kıran, “Ekrem başkanın dediği gibi gençliğimiz var, heyecanımız yüksek ve biz bu yüksek heyecanla ilk yerel seçimde Ümraniye’yi mutlaka ama mutlaka kazanırız” dedi.  

“Sizleri, bu ülkeyi sevmenin ve ona yürekten bağlı olmanın ne demek olduğunu öğrendiğimiz Deniz Gezmiş’lerin devrimci duygularıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başlayan İbrahim Can Kıran, “Selam olsun ona ve tarihimiz boyunca emperyalizme karşı verdikleri mücadelede kaybettiğimiz tüm şehitlerimize. Selam olsun Atatürk devrimlerinin ışığında yol alan tüm yoldaşlarımıza. Kurtuluş Savaşı’ndan Gezi’ye kadar bu güzel vatanın daha güzel günler görmesi uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin, yolumuzu aydınlatan anılarını selamlıyorum” dedi.

“Dostlarım, bugün 96 yıllık cumhuriyetimizin son 17 yılının en önemli dönemecindeyiz. Ya oturup tarihi şansın elimizden kayıp gitmesini izleyeceğiz ya da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisini iktidara taşıyacağız!” diyerek sözlerine devam eden Can Kıran, şunları ifade etti: “Ülkenin son 3 yılına baktığımızda sistem değişikliği için çırpınan ve sonrasında kendi yarattıkları bu ucube sistemde debelenen bir iktidar görüyoruz. AKP için iktidardan düşüş süreci Haziran 2015’de başladı. 2017 Anayasa Referandumu, 2018 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi ile düşüş artık kendileri için de fark edilir hale geldi. 2019 Yerel Seçimleri’ nde iki defa yenildiler. Artık sonun başlangıcındayız. Bu iktidarın artık bir seçimi daha çıkaramayacağı çok net. Bugün AKP’ye alternatifmiş gibi sunulan ama ondan hiçbir farkları olmayan yeni particikler,  bu ülkenin yurttaşlarına bir kurtuluş seçeneği olamazlar. Tek seçenek Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ve halkımıza bunu göstermek hepimizin boynunun borcudur.

Peki bu süreçte biz neler yaptık? Bugün neler yapıyoruz? Yarın neler yapacağız? Benim ilçe başkanı olduğum süreç, yani bu son bir yılda, iki seçim yaşadık. Bu seçimler hem ilçe yöneticisi arkadaşlarımın hem de ilçe başkanı olarak benim, yüzümüzün akıyla çıktığımız süreçler oldu. İlçe yönetimi olarak verdiğimiz eğitimlerle pek çok üyeye ve potansiyel üyeye ulaştık. Kurduğumuz sandık örgütlenmesi ile ilçe örgütümüz diğer tüm ilçe örgütlerine örnek oluşturacak bir çalışma yaptı. Hem seçim öncesi, hem seçim ve sayım süreci, hem de oyların teslim edilmesi ardından yaşanan nöbet sürecini sorunsuz tamamladık. Doğru örgütlenmiş bir yapının nasıl başarılı olacağını hep birlikte gördük.

Son seçim sonucuna göre oylarımızı ilçede % 37,5’a, ilde ise % 47,5’a çıkardık. Değerli yol arkadaşlarım, bu bize şunu gösterdi. Eğer bizler, mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev çalışırsak gelecek genel seçimde Türkiye’ yi yerel seçimde Ümraniye’ yi, kazanabiliriz. Bunun için çalıştık ve çalışacağız. Ancak bu bir ekip işi. Bir program, ama örgütlü ve kurumsallaşmış bir program işi. Özellikle kadınların ve gençlerin daha etkin biçimde rol alacağı, planlı ve disiplinli bir biçimde çalışacak bir ekibin işi.

Çok değerli örgüt emekçisi arkadaşlarım; biraz da gelecek güzel günlerden bahsetmek isterim. Birlikte paylaştığımız hayallerimizin gerçek olacağı günlerden. Mart’ın sonunu bahar, baharın sonunu yaz eylediğimiz seçimlerden çıkardığımız bir sonuç daha var. Bizler dürüst, çalışkan, dinamik ve ahlaklı siyaseti, bu özellikleri kendinde toplamış insanlarla birlikte yapmak istiyoruz. Geçtiğimiz seçim sürecinde çok güzel insanlardan oluşan kadrolar kurmaya başladık. Bu kadrolar gelecekte daha etkin görevler alacak ve iktidarı alma yolunda çok güzel işler yapacak.

Ancak bu kadroları her geçen gün arttırmak gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki süreçte yapacağımız en önemli iş, üye sayısını arttırarak kadro yaratmak olacak. Siyasi bilinçle donanmış, birbirine güvenen, ülkeye ve yerele hakim, gelecek vizyonu ve iddiası olan kadrolar yetiştireceğiz. Bunu nasıl yapacağımıza dair plan ve programlarımız hazır.

1 yıllık kısa vadeli stratejik planımız Ümraniye örgüt dinamiğini güçlendirmek. Çeşitli sebeplerle geride duran ya da hiç katılamayan insanları içimize alarak güçlenmek zorundayız. 3 yıllık orta vadeli planımız, 2020-23 arası olası bir genel seçimde iktidar olmak için gereken stratejik çalışmayı yapmak. 5 yıllık uzun vadeli stratejik planımız da 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını kazanmak. Bunlar size hayal gibi mi geldi? İstanbul’u kazanmak da hayal gibi bir şeydi ama kazandık. O halde neden bir tarih de Ümraniye’ de yazmayalım? Bunun için yapacaklarımız hazır. Yapmak için herhangi bir çıkar ya da mevki beklentisi olmayan ekip hazır. Biz hazırız.

Öncelikle ilçe merkezi örgütlenmesinin, daha etkin olması için komiteler kuracağız. Mahalle örgütlenmesi, iktidarı alma sürecimizin en önemli ayağı. Mahalle birimleriyle, temas etmediğimiz mahalleli bırakmayacağız. Sokak örgütlenmesi ile, sahada etkin biçimde çalışacak sokak sorumluları belirleyeceğiz.  Özellikle güçsüz olduğumuz yerlerde, oylarımızı arttıracağız. Halkımızın yoksulluğunu ve dini duygularını kullanan cemaatlerin, derneklerin ve belediyenin önünü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma örgütlenmesini ile keseceğiz. Bu suistimali ortadan kaldırarak hem halkımızla hem de örgütümüz içindeki dayanışma kültürünü güçlendireceğiz. Bilim-Kültür-Sanat Etkinlikleri örgütlenmesi ile çocuk ve gençlik festivalleri, sinema, tiyatro, sergi, konser  etkinlikleri düzenleyeceğiz.

Sandık Güvenliği Örgütlenmesi sayesinde, tüm bunları yaparken her an olabilecek bir seçime de hazır olacağız. Parti içi Eğitim Örgütlenmesi ile parti içi kültürü, partili olma kimliğini  her üyemizin içselleştirmesini sağlayacağız. Temel üye eğitimi, akran eğitimi ve sokak örgütlenmesi eğitimlerini sürekli ve düzenli yaparak, iktidarı alacak olan kadroları yetiştireceğiz. Gördüğünüz gibi önümüzde çok çalışacağımız bir süreç ve  tüm ilçelere örnek olacak bir program var. Ne diyordu Ekrem Başkan, “heyecanımız yüksek, gençliğimiz var!”

İşte tam da bu nedenle Ben İbrahim Can Kıran; Melis’in eşi, 4 yaşındaki Çınar’ın babası; zorlu süreçlerde edindiğim deneyim ile, dürüst, çalışkan, vizyon sahibi bir ekibin lideri ve aynı zamanda neferi olarak Ümraniye İlçe Başkanlığı’na adayım. Ben Ümraniye’de yepyeni bir bakış açısının ve örgütlenme modelinin temsilcisi ve tüm arkadaşlarımla birlikte uygulayıcısı olacağım. Ümraniye örgütü’nün her bir ferdinin içinde olacağı ve tüm İstanbul’a hatta Türkiye’ye örnek olacak bir örgütlenme çalışmasını yaratacağız. 

Ben İbrahim Can Kıran, Ümraniye’ de iktidarı almak için desteğinizi istiyorum. Daha güçlü bir örgüt yaratmak için  desteğinizi istiyorum. Kadınların eşit biçimde temsil edileceği ve gençlerin sesinin daha güçlü duyulacağı bir örgütü kurmak için, Ümraniye’de de iktidar olacak bir Cumhuriyet Halk Partisi’ ni şahlandırmak için desteğinizi istiyorum. 

Bizler, hep birlikte çok güzel işler yaptık. Heyecanımızı ve enerjimizi kaybetmeden çok çalıştık. Hala çalışıyoruz.  Çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü önümüzde iktidara giden bir yol var. Zor, engebeli, hatta çoğu zaman karanlık. Ama asla umutsuz değil. Umutsuzluk Atatürk’e göre birşey değildi. Onun evlatları olarak bize göre birşey de değil. O halde ayağa kalkın ve birlikte iktidara yürüyelim.”

Reklamı Geç