Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TOKAT’A DAHA GÜÇLÜ VE DOLU DOLU GİTMEK İÇİN…”

Geçtiğimiz aylarda yeni başkan

Geçtiğimiz aylarda yeni başkan İlhami Özel ve ekibiyle yepyeni bir dönemin startını veren Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF’te hareket sürüyor. ‘1. Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı’nı Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştiren TOKDEF, birlik ve beraberlik adına daha güçlü hemşeri dayanışması mesajları verdi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Tokat’a daha güçlü ve dolu dolu gitmek için yerinde siyaset yapıp başarılı olmalıyız” derken, CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, 7 olan vekil sayısının 5’e düşürüldüğü Tokat’ın en çok üreten olmasına rağmen milli gelirden en az pay alan il olmasını eleştirdi.

Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF üyesi dernek başkanlarının katılarak yeni dönem yol haritası için görüş öneri ve düşüncelerini dile getirdiği Pazar kahvaltısına Tokatlı yöneticiler ve siyasilerin de ilgisi yoğundu. CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın, Almus Kınık Belediye Başkanı Güven Arslan ve Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun gibi isimler katılanlar arasındaydı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOKDEF Genel Başkanı İlhami Özel, yoğun çalışma temposunun kendilerine mutluluk verdiğini kaydetti. Göreve gelirken verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini anlatan Özel, “Yeri, mekanı açık olan ve üyelerine hizmet sunan bir federasyon sözü vermiştik yenilediğimiz genel merkezimizi geçen hafta törenle açtık. Güçlü yönetim, güçlü TOKDEF adına ekip halinde her zaman sahadayız. Şimdi öğrencilerimize burs sözümüzü yerine getirmek için kolları sıvadık. Birlik, beraberlik ve dayanışmamız her gecen gün daha da büyüyor. En büyük gücümüz sizlersiniz” şeklinde konuştu.

TOKDEF Genel Sekreteri Veysal Sarar, Genel Başkan Yardımcıları Şerife Telci, Ahmet Baylan ve Serdal Demirci’nin divan kurulunda görev aldığı programda son kongreden bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi ve bundan sonraki sürece ilişkin yeni yol haritası ile planlanan projeler değerlendirildi. 3 aylık faaliyet raporunu Genel Sekreter Veysal Sarar okudu.

Kongreden hemen sonra kurumsal bir yapı için görev bölümü yaptıklarını kaydeden Veysal Sarar, 3 ay gibi kısa sürede gerçekleştirdikleri Anıtkabir ziyareti, Ankara dernekleri ile istişare toplantısı, belediye başkanları ziyareti, Turhal Çaylı’daki çevre eylemine destek, kadın kollarının oluşturulması, resmi bayramlarda temsil görevinin yerine getirilmesi, çeşitli anma ve Hıdırellez Şenlikleri’ne katılımın sağlanması, derneklere kumanya yardımları yapılması ve öğrencilere burs projesinin başlatılması gibi çalışmaları anlattı. Yeni dönemde planlanan projelerin sunumunu Serdal Demirci yaparken federasyon üyesi dernek başkanları da söz alarak görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

Kadın Kolu Başkanı Nargül Önder ve Gençlik Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bayram Can, TOKDEF’in yeni dönem hedeflerine ilişkin yaptıkları çalışmaları anlattılar.

TOKDEF üyesi dernek başkanları ve katılımcıları selamlayan CHP Milletvekili Gökhan Zeybek, Tokat’ın geçmişte 7 olan milletvekili sayısının hem artan nüfus hem de TBMM’de artan vekil sayısına rağmen 5’e düştüğünü söyleyerek, milli gelirden en az pay alan ilin de ne yazık ki Tokat olduğunu ifade etti. Mevcut siyasi iktidarı eleştiren Zeybek, “Halkını açlık ve sefalete mahkum eden ve çiftçisine sahip çıkamayan bu iktidar, bir avuç kendi yandaşını zengin etmekle meşgul. Oysa bizler 1 Mayıs’ta emeği, 6 Mayıs’ta Deniz’leri anarız. Kızıldere yüreğimizde kor bir yaradır. 23 Haziran’da nasıl ki başardınız şimdi 2023’de başarmanın zamanıdır. Bunu hep birlikte yapacağız” şeklinde konuştu.

CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Muharrem Aydın da konuşmasında Tokat’ın Türkiye’deki gelir dağılımında en az payı alan il olmasını eleştirdi. “En çok sömürülen yine biz Tokatlı” diyen Aydın, “En güzel tarımı biz yapıyoruz, en çok üretimi biz sağlıyoruz fakat en az payı yine biz alıyoruz. Bu sömürü düzeninden kurtulmamız gerekiyor. Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacak olan yine bizleriz. Bunu için küçük hesaplar yapmadan birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmamız gerekiyor. Eğitimli bir toplum olmaktan başka şansımız yok. Hak, hukuk ve adalet inancını her yerde savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli de konuşmasında, “Geleceğimizin güzel olacağının en açık ve en net fotoğrafı bugünkü şu birlikteliğimiz” dedi. İstişare ve diyalog kanallarının açık tutulmasının ve katılımcı mekanizmaların işletilmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Hançerli, “TOKDEF yönetimini kutluyorum. Daha güçlü olmak zorundayız. Bunun için de daha güçlü iletişim kurmalıyız. Artık değişim şart, yakın ve geldi. Bizler de bu değişimin parçası falan değil en önemli aktörleri olmalıyız. Hepinizi gerek İstanbul, gerekse Tokat’ta en önde koşanlar olmaya davet ediyorum. İstanbul’da yoğunlaşacağız. Çünkü Tokat’a daha güçlü ve daha dolu gitmek gerek. Bunun için de yaşadığımız yerde siyaset yapıp başarılı olmalıyız. Gençlere ve kadınlara daha çok önem vermeliyiz. Birlik ve beraberliğimizi daha da büyütmeliyiz” şeklinde konuştu.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ve Almus Kınık Belediye Başkanı Güven Arslan da yaptıkları konuşmalarda Tokatlı hemşerilerin dayanışma ve güç birliği ile başarılı olabileceklerini ifade ettiler.

Programın sonunda TOKDEF Başkanı İlhami Özel, tüm katılımcı konuklara ve federasyon üyesi dernek başkanlarına teşekkür etti.

Reklamı Geç