Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKATLI HEMŞERİLER HALİL BAKAN’LA YENİLİK VE DEĞİŞİM’DEN YANA..

18 Haziran’da kongreye gidecek

18 Haziran’da kongreye gidecek olan Tokat İli Dernekler Federasyonu TOKDEF’de hareket başladı. Sancaktepe Sarıgazi Kültür Merkezi’nde federasyon üyesi çok sayıda dernek başkanının katıldığı coşkulu programla adaylığını açıklayan Halil Bakan, hem yönetim kadrosunu tanıttı hem de fikir ve projelerini hemşerileri vekamuoyuna anlattı. Pazar günü olmasına rağmen kültür merkezini hınca hınç dolduran yenilik ve değişimden yana Tokatlı hemşeriler, Halil Bakan ve ekibine destek sözü verdi.

Programa katılarak Halil Bakan ve arkadaşlarına desteğini açıklayan TOKDEF Kurucu Başkanı Sefer Duran, mevcut başkan Murat İlter ve yönetimini emeğe saygısız olmakla eleştirdi ve “Biz bu federasyonu teslim ettiğimizde Sarıgazi merkezde yeri de vardı, onca çalışma, etkinlik ve faaliyeti de. Şimdi federasyon merkezini Ataşehir’e taşımakla eski yerini ve hizmetlerini yok saymak anlamına gelen söylemlerde bulunmaları emeğe saygısızlıktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.

Kurucu Başkan Sefer Duran gibi diğer çok sayıda dernek başkanı da söz alarak Halil Bakan’la TOKDEF’in çok daha iyi noktalara geleceğine inandıklarını ve bu sebeple kendisine ve ekibine destek olacaklarını ifade ettiler.

Daha sonra Halil Bakan, sahneye çıkarak hem ekibini tanıttı, hem de fikir ve projelerini anlattı. “Federasyonumuz TOKDEF (Tokat İli Dernekler Federasyonu), 18. Haziran 2017 Pazar günü saat 12.00 de, Samandıra Mustafa Öncel Kültür Merkezi’nde yapılacak olan 4. Olağan Genel Kurul toplantısı ile yeni bir döneme, yeni bir seçime hazırlanmaktadır” diyen Halil Bakan; “Huzurlarınızda bu yeni döneme, yeni bir kan ve can taşımak üzere ekip arkadaşlarımla birlikte aday olduğumuzu ilgili kamuoyuna duyururuz” dedi.

Önceliklerinin kurumsal yapıya kavuşmak olacağını kaydeden Halil Bakan, açıklamasında şunları söyledi: “İlimize ve Federasyonumuza layık bir olgunluk, yeniliğe ve çağdaşlığa taşıyıcı yapıcı tartışma ve sorunlarımızın çözümüne yönelik proje ve önerilerin centilmenlik içinde yarışacağına inandığımız bu genel kurulumuzda, biz de ekip olarak, Federasyonumuzu geleceğe taşıyacak projelerle bu hizmet yarışında yer alacağız.

Yıllardır tartışılmasına ve bu yönde emek harcanmış olmasına rağmen, kurumumuz, hepimizin arzu ettiği ve yokluğundan yakındığı kurumsal bir yapıya ne yazık ki henüz kavuşabilmiş değildir. Ekip olarak, kurumsal eksikliğin devam ettiği bir yapıda hiçbir zaman arzu edilen olumlu ve verimli bir sonuca ulaşılamayacağının bilincindeyiz. Bu yüzden, ilk ve temel önceliğimiz, Federasyonumuzun çoktan hak etmiş olduğu kurumsal bir yapıya kavuşturulması ve diğer kurumsal alt yapı çalışmalarını tamamlamış saygı değer Federasyonlar düzeyinde ve yanında yer almasını sağlamak olacaktır. Bunun sağlanacağı çalışmalar çerçevesinde yerel yönetimler ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili çalışmalarımızı ve düşüncelerimizi genel kurulda derneklerimizle paylaşacağız.”

“Güçlerimizi birleştirmek, Hayallerimizi gerçekleştirmek” için bu yola giriyoruz diyerek sözlerine devam eden Halil Bakan;Çok konuşulan proje ve önerilerin somut çalışma platformlarına indirgenmediği sürece, bu konuşmaların, siyaset yarışında tanık olduğumuz propoganda ve hamaset söyleminin dışında bir anlam taşımadığını, söylenilen yerde kaldığını ve sonuçta sorunlarımızın gittikçe çoğalırken, çözümlerin karşılıklı suçlamalarda boğulduğunun yıllardır canlı şahitleriyiz. Bu söylemlerin gerçekleşebilmesi için:
– İş-sanat-sanatçı-siyaset-sivil toplum kuruluşları çevreleriyle birlikte hareket edebilme yeteneğini ve iradesini ortaya koyacağız;
–  Memleket ve ülke meselelerinde o şu bu değil, herkesle yan yana gelebilmeyi, toplumsal ortak çıkarları savunmayı, bu idaelleri küçük bencil çıkarlar yumağında boğdurmamayı esas alacağız ve birlik idealini söylemden eyleme taşıyacağız;
– Federasyonumuz bir hemşehri dayanışma kurumu olmasına rağmen, çalışmalarımızda hiçbir koşulda, hemşericilik, ırkçılık, milliyetçilik veya dinsel ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğiz, ortak çalışmalarla bu görüntüyü değiştireceğiz;
– Federasyonumuzun etkisini her alanda hissettirmek, sesini duyurmak çabası ve gayreti içinde olacağız;
– Federasyonumuzun var olan koşullarda en iyi sosyal ve ekonomik büyümeyi gerçekleştirmesini sağlayacayız.

Federasyonumuz ne bir hükümet, ne bir belediye, ne de siyasi bir partidir, aksine bir sivil toplum kuruluşu, bir dayanışma kurumudur. Tüm Türkiye’nin siyasi sorunlarını çözebilecekmiş gibi beklentiler yaratma, konumumuzdan daha büyük laflar ve yükler üretme yerine, yapılabilir olan işleri önceye almak, büyük projeler içinse düşüncelerimizi ve projelerimizi ilgili kurum ve yapılarla paylaşarak memleketimizin acil sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak yoluna gideceğiz. Derneklerimizin içinde boğulduğu ve acil çözüm gerektiren sorunları öne alacağız.

Her türlü tasada ve sevinçte derneklerimizin ve halkımızın yanında olmak, çevre sorunlarına, kadın sorunlarına, gençlik eğitimine duyarlı olmak, sorunları tartışmak ve tartıştırmak değil, çözüme endeksli ele almak temel hedefimiz olacaktır. En büyük sorunumuz olan, bir insana en son görev cenaze hizmetlerinde, tüm derneklerimizin eşit yararlanacağı bir çözümü mutlaka gerçekleştirmeye çalışacağız.

Sonuç olarak; Hedeflere ulaşmada projelerimizle 18 Haziran’da karşınıza çıkıyoruz, sizlerden aldığımız destek ve güçle Federasyonumuzu çağımızın değerlerine kavuşturmak, sorun değil, yük değil çözüm üreten, sorun çözen bir merkez haline getirmek olacaktır. Ekip arkadaşlarım ve şahsım adına hepinize teşekkürlerimi sunar, yarıştaki diğer arkadaşlarıma başarılar diler ve sizleri saygıyla selamlarım.”

Reklamı Geç