Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOKATLI HEMŞERİLERDEN GÜÇ BİRLİĞİ DAYANIŞMASI..

Hafta sonu düzenlediği kahvaltı

Hafta sonu düzenlediği kahvaltı organizasyonunda Ak Parti’den CHP’ye, İYİ Parti’den MHP’ye siyasileri ve yerel yöneticileri aynı sofrada buluşturan Ümraniye Tokatlılar Derneği, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ramazan Bingöl Restaurant’taki Ümraniye Tokatlılar Derneği kahvaltısına hemşeriler yoğun ilgi gösterirken; siyasetçiler ve yerel yöneticiler de Tokatlılar’ı yalnız bırakmadı. Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu, Ak Parti Ümraniye ve İBB Meclis Üyesi Muharrem Balık, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Veysel Sarar, Sevgi Dereli ve Gülsüm Eser, CHP Ümraniye Meclis Üyeleri Şenol Berk ve Mehmet Özgür Üreten, CHP Çekmeköy Meclis Üyesi İlhan Bayram, İYİ Parti Çekmeköy Teşkilatlanma Başkanı Selçuk Çerkez ve ilçe yöneticileri, MHP Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu, Dernek Kurucu Başkanı Bekir Keskin ve çok sayıda davetli katılımcılar arasındaydı.

Dernek olarak amaçlarının hemşeriler arasında dostluk ve dayanışma duygularını en üst seviyeye taşımak olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Ayhan Özdemir, “Tokatlı hemşeriler olarak önceliğimiz elbette gelenek ve göreneklerimizi yaşatıp geleceğe miras bırakacak şekilde yeni nesillere aktarmaktır. Yaşamış olduğumuz büyük kentlerde hemşerilerimiz arasında iletişimi sağlamak, koordinasyonu kurarak dostluk ve dayanışma duygularını en üst seviyeye taşımak hepimizin asli görevi olmalıdır” dedi.

Başkan Ayhan Özdemir, “Tokatlı hemşerilerimiz iyi günde kötü günde hiçbir ayrım yapmaksızın dayanışma içinde oldukça daha da güçlenecektir. Dernek olarak bu yolda mücadele vermeye devam edeceğiz. Bu tür birlik ve beraberlik toplantılarımızı zaman zaman farklı şekillerde tekrar etmeyi planlıyoruz. Hedefimiz Tokatlı hemşerilerimizi daha güçlü kılmak. Katılımınız için tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Aynı zamanda Tokatlı olan CHP Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Veysel Sarar yaptığı konuşmada, Tokatlı hemşerilerin gerek nüfus gerekse potansiyel açıdan hak ettikleri temsil oranını yeterince elde edemediklerini ifade etti. Ümraniye’de özellikle yerel yönetimlerde Tokatlı hiçbir birim müdürü ya da başkan yardımcısı olmamasını eleştiren Sarar, “Tokatlılar da yönetmeyi hak ediyor ancak ne yazık ki bu hak her dönem farklı bahanelerle verilmiyor” dedi.

Veyse Sarar; “Bizler Tokatlı hemşeriler olarak gerek İstanbul’da gerekse tüm ilçelerde yoğun bir nüfus potansiyeline sahibiz ve de yönetilmenin ötesinde yönetmeyi de hak ediyoruz. Ancak sadece Avcılar’da partimizden bir belediye başkanımız seçildi diğer bir çok yerde ne yazık ki temsil hakkını yeterince elde edemedik. Tokatlı hemşeriler olarak bundan sonra daha güçlü olmak için önceliğimiz Tokat diyerek birlik olursak bu haklarımızı daha kolay elde ederiz” dedi.

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Mahmut Eminmollaoğlu da yaptığı konuşmada, farklı yöre ve derneklerin milletçe zenginliğimiz olduğunu ifade ederek: “Anadolu’nun dört bir yanından farklı memleketlerden kopup mega kentlere gelip yerleşmişiz. Hepimiz gayesi daha iyi yaşam koşullarına kavuşmak. Bu noktada Sivaslı, Tokatlı, Adanalı, Edirneli her birimizin farklılıkları bizim zenginliğimizdir. Yerel yönetimlerde temsil her zaman istendiği, arzu edildiği gibi olamayabiliyor. Önemli olan bizlerin birbirimizle olan dayanışma duygularıdır. Örneğin bizler her zaman Ümraniye Tokatlılar Derneği’mizin yanında olduk ve dernek başkanları ile yakın temasta bulunduk. Bugün dernek başkanımız olan Ayhan Özdemir kardeşimizle de bu noktada sürekli istişare içinde olduk ve Tokatlı hemşerilerin birliğine güç katmaya gayret ettik” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç