Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOPBAŞ BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTIĞI BAŞKANLIĞI DEVRETTİ..

UCLG Dünya Başkanlığı görevini

UCLG Dünya Başkanlığı görevini 6 yıldır başarıyla sürdüren Kadir Topbaş, görev süresinin dolmasının ardından Bogota’da başkanlığı Afrika Yerel Yönetimler Derneği Başkanı Parks Tau’ya devretti.

topbas veda etti 1Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevine ilk kez 2010 yılında, ikinci kez 2013 yılında seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, büyük başarılara imza attığı görevini, Kolombiya’nın Başkenti Bogota’da yapılan toplantıda Afrika Yerel Yönetimler Derneği Başkanı ve Johannesburg Belediye Meclisi Üyesi Parks Tau’ya devretti. Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin UCLG Başkan Yardımcısı seçildi. UCLG-MEWA Eş Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yeni dönemde UCLG Eş Başkanı olarak görev yapacak.

topbas veda etti 2Oylamanın ardından konuşan Kadir Topbaş, yerel yöneticilere ve her iki başkan adayına yönelik bir konuşma yaptı. Topbaş, dünyanın neresinde olursa olsun afet bölgelerine ya da yardıma ihtiyacı olan yerlere İstanbul’dan yardım gönderdiklerini, UCLG’nin yeni başkanının ve herkesin de daha iyi bir dünya için bu anlayışta olması gerektiğini söyledi. Her iki başkan adayının da kıymetli insanlar olduğunu dile getiren Topbaş, sonuç ne olursa olsun kazananın UCLG olmasını istediğini vurguladı.

Reklamı Geç