Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOPLU ULAŞIM’DA MİNİBÜS TAKİP SİSTEMİ DEVRİ BAŞLIYOR..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kent içi ulaşımda devrim yaratan hizmetlerle İstanbul’u tüm dünyaya örnek olacak şehirlerden biri haline getiren çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda; Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelge ile başta terör olayları olmak üzere, meydana gelebilecek adli olayların araştırılması, delillere ve faillere ilişkin bilgilere hızlı ulaşılması ve nihai olarak suçların aydınlatılabilmesi amacıyla, toplu ulaşım araçlarının içerilerine kayıt tutabilme özelliğine sahip kameralar yerleştirilmesi görevi UKOME ve İTK kurullarına verildi.

toplu taşımaya kamera sistemiİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğümüzün görev ve hizmet alanına giren bu konulara destek vermenin yansıra, akıllı şehir konsepti ve toplu ulaşımın hizmet kalitesinin geliştirilmesi noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Akıllı ulaşım sistemleri, akıllı şehirler, izleme sistemleri, veri depolama, takip ve kontrol sistemleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce geliştirilen “Akıllı Şehir Teknolojileri” proje alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Akıllı ulaşım teknolojileri kent içi teknolojik altyapının yükseltilmesinin yanı sıra kent içi güvenliğinde arttırılmasına yönelik aksiyonları da kapsıyor.

toplu taşımaya kamera sistemi 2İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu proje kapsamında tüm minibüs ve taksi dolmuşlar araçlarına;

 Aracın içerisinde kör nokta bırakmayacak şekilde yerleştirilecek kameralar
 Araç takip ünitesi
 Panik butonu
yerleştirilerek tüm cihazların kurulmakta olan “Toplu Ulaşım Denetim ve Yönetim Merkezi” ‘deki tek bir sistem tarafından yönetilmesi sağlanacak.

Proje ana hatları ile;

 Güzergah ve Konum Takibi,
 Denetim birimlerince her an izlenen “Güvenli Yolculuk”
 Hız Optimizasyonu ve takibi ile kaza riski düşürülmüş bir seyahat,
 Afet ve acil durumlarda Merkez tarafından koordine edilen, bu gibi durumlarda krizin değil çözümün bir parçası haline gelmiş bir toplu ulaşım sistemi, hedeflerini yerine getirmeyi amaçlıyor.
Sistem kapsamında kurulmakta olan “Toplu Ulaşım Yönetim ve Denetim Merkezi” yazılımı ile toplu ulaşım araçlarına ait, görsel raporlama, 7/24 konum ve hız bilgisi, kaza ve acil durum bilgisi ve güzergâh kontrolü yapmak mümkün olacak. Yolcu ve sürüş güvenliği, can güvenliği, hırsızlık, gasp, kayıp-çalıntı kontrolü ve kural ihlallerinin kontrolünün yanı sıra haksız yapılan şikâyetlerde doğması mümkün mağduriyetlerde önlenmiş olacak. Tüm Minibüs ve Taksi Dolmuş araçlarının dâhil olacağı sisteme katılım Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü internet sitesi üzerinden randevu alınması ve aracın kurulum alanına götürülmesi ile tamamlanacak. Araçların servislerinin aksamaması için kurulumlar gece saat 21.00 ile 07.00 saatleri arasında yapılacak.

Projenin Vatandaşa – Yolculara Faydası:
 Güvenli yolculuk,
 Olası adli vakalar öncesi caydırıcılık,
 İBB Beyaz Masa şikayetlerinin hızlı sonuçlandırılması,
 Cana ve mala zarar verecek suçlarda azalma.
Şu ana kadar 85’i minibüs, 87’si taksi-dolmuş olmak üzere toplam 172 araca montajı tamamlanmış olan sistemin tamamlanması ile birlikte şehir içerisinde çalışmakta olan 6460 minibüs ve 572 taksi-dolmuşta toplam 7032 araçta, 28 128 kamera ile tüm hareketlilik izlenebilir hale gelecek. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Reklamı Geç