Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TRAFİKTEN SONRA NURTOPU GİBİ BİR SORUNUMUZ DAHA DOĞDU: ENERJİ SIKINTISI…

Yeni yıla girdiğimiz şu

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde Recep İvedik’in deyimiyle 2017’nin İstanbul’unda yaşanan elektrik, doğalgaz ve su kesintileri iktidar partilisinden muhalifine herkesi çileden çıkarmış vaziyette. Esnaf ve iş dünyasının da büyük kayıplar yaşadığı enerji sıkıntısına doğru-dürüst cevap veremeyen dağıtım ve pazarlama şirketlerinin ipe-sapa gelmez bahaneleri, vatandaşı tatmin etmiyor. Sosyal medya hesapları üzerinden öfkesini haykıran İstanbullu, “Bu bize reva mı” diye soruyor…

İSTANBUL enerji 4İki damla yağışlı havada trafik kabusuna teslim olan megakent İstanbul, artık karlı ve fırtınalı havalarda enerji korkusu yaşayacak. Doğru dürüst 3 santim karın bile düşmediği kentin neredeyse tüm ilçelerinde iki gündür baş gösteren elektrik, doğalgaz ve su kesintileri herkesi çileden çıkartıyor. İktidar yanlılarından muhaliflerine kadar kızgınlıklarını sosyal medya hesapları üzerinden dile getiren çok sayıda vatandaş; “Yetkililer nerde, neden kimse bu duruma çare bulmuyor” diye feryat ediyor.

İSTANBUL enerji 3Yılbaşı üzeri biraz iş yapabilme umudundaki esnaf, kesintiler yüzünden büyük kayıplar yaşadıklarını ifade ederken; sanayici ve işadamları da iki günlük zarar ve kayıplarının telafi edilmesini istiyor. “Faturayı iki gün geç yatırsak hemen enerjimizi kesiyorlar. Şimdi kestikleri bu enerji yüzünden yaşadığımız kayıp iş gücü ve zararı kim telafi edecek?” diye soran esnaf ve işadamları, yeni yıla keyifsiz giriyor. “Kars’ta ya da Erzurum’da düşen kar iyi ki İstanbul’a yağmıyor. Anadolu’da yağan karın günler, haftalar hatta aylarca İstanbul’da yağdığını ya da kaldığını düşünebiliyor musunuz?” diye soran vatandaşa ne büyükşehir yetkilileri ne de enerji firmalarının yetkilileri doğru dürüst cevap veremiyor.

İSTANBUL enerji 2Verilen saçma sapan cevapları sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaş acıyor ağzını yumuyor gözünü… Sürekli gidip, gelen elektrik voltajlarının düzensizliği yüzünden evlerde bozulan kombi, bilgisayar, tv ve çeşitli elektrikli aletlerin çıkardığı masraflar da işin cabası. Bina asansörleri de kesintilerden payını alıp yüklü miktarlarda tamirat masrafları çıkarıyor. İki günlük yağış ve fırtınalı havanın getirileri İstanbullu’ya pahalıya patladı ve patlamaya devam ediyor.

İSTANBUL enerji 1Kesintilerin perde arkasında çeşitli şehir efsaneleri üreten vatandaşın kafasında bin bir soru işareti geziyor. Kimi elektrik dağıtım firmaları arasında rekabet olduğunu söylüyor kimi kasıtlı yapıldığını… Doğalgazda Rusya’nın vanaları kıstığını söyleyen de var, doğalgaz bitmesin diye elektriklerin kesildiğini söyleyen de… Uzmanlara göre ise; 12 milyon nüfusa göre planlanan şehrin enerji altyapısı havalardan dolayı kapalı alanlara tıkılıp kalan 20 milyon insanın ihtiyacına cevap veremiyor. Dolayısı ile firmalar dengeyi sağlamak adına o ilçeden diğer ilçeye, bu mahalleden öbür mahalleye dönüşümlü enerji veriyor ki kaynaklar tükenmesin.

Reklamı Geç