Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜMSİAD’DAN ŞEHİTLERİMİZ İÇİN BASIN AÇIKLAMASI..

Suriye’nin İdlip kentinde Türk

Suriye’nin İdlip kentinde Türk askerlerine yönelik düzenlenen hava saldırısında 33 Mehmetçik şehit oldu. Türkiye’yi yasa boğan saldırıyla ilgili Tüm Sanayici İşadamları Derneği Başkanı (TÜMSİAD) Yaşar Doğan bir basın açıklaması yayınladı.

‘İdlip’te düzenlenen saldırılarda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine sabrı cemil ve ordumuza Rabbimizden muvaffakiyetler diliyoruz” diyen Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ”İdlip’te masum insanların canını korumak, barışı tesis etmek için bulunan askerlerimize yönelik yapılan saldırıların arkasında hem Suriye’de hem de Ortadoğu’da barışı istemeyen güçlerin olduğu açıktır. Mehmetçik aylardır İdlip’te çocukların burnu bile kanamasın, savaş bitsin diye bulunuyor. Takdire şayan duygularla hareket eden Türk askerlerine yönelik yapılan düşmanca saldırılar, tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır.”

Türkiye’nin değil Suriye hiçbir ülkenin toprağında gözü olmadığının altını çizen Doğan, ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bu duruşunu tüm dünyaya birçok kere duyurdu. Gerek ABD, gerek Rusya gerekse diğer ülke liderleriyle yapılan ikili görüşmelerde Türkiye’nin Suriye meselesine ve İdlip’e bakışı müteaddit kereler anlatıldı. Ancak İdlip’te barışın ve güvenin sigortası olan Türk askerlerine haince saldırılar gerçekleşti. Ülke olarak bu karanlık günlerden daha güçlenerek çıkacağız” dedi.

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: ”Türkiye 83 milyon nüfusuyla bir olmak, birlik olmak zorundadır. 21. yüzyılın en dehşetli senaryoları bölgemiz üzerine yazılıyor. Barışı istemeyenlerin  yazdığı bu senaryolar, ülkemizi zor duruma sokup zayıflatma hesapları üzerine kurulu. Bu kirli oyunun bilincindeyiz. TÜMSİAD olarak devletimizin ilk günden beri ferasetle aldığı kararların arkasında durduğumuzu belirtiriz. ”

Reklamı Geç